ALKMAAR - Noord-Hollanders buiten Amsterdam zijn minder tevreden over het functioneren van de politie dan gemiddeld.
DOOR SILVAN SCHOONHOVEN
Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde Veiligheidsmonitorm een samenwerking van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van veiligheid en justitie.
Bewoners in de Zaanstreek en Waterland melden zich vaker slachtoffer van een geweldsmisdrijf dan gemiddeld, blijkt uit het rapport. Vandalisme komt er ook vaker voor. Kennemerland schiet er wat vandalisme betreft zeer ongunstig uit. Bewoners klagen er relatief vaker over overlast in de omgeving. In de Zaanstreek en in Waterland wordt ook bovengemiddeld over dat onderwerp geklaagd.
In Kennemerland melden zich ook gemiddeld vaker slachtoffers van cybercriminaliteit. Het is voor het eerst dat er cijfers zijn over dit onderwerp. Honderdduizenden Nederlanders werden vorig jaar slachtoffer van een computermisdrijf, een op de acht Nederlanders van 15 jaar of ouder. In ongeveer de helft van de
gevallen ging het om een of andere vorm van hacking, waarbij buitenstaanders de computer of telefoon binnendringen op zoek naar bank- of creditcardgegevens. Ook pesten en bedreigen op internet valt onder cybercrime, net als 'phishing', waarbij met valse e-mailberichten wordt gehengeld naar pincodes en wachtwoorden. Een klein deel betreft verkoopfraude, goederen bestellen op intemet die nooit aankomen. Identiteitsfraude — waarbij criminelen misbruik maken van de naam van het slachtoffer kwam weinig voor. Over het algemeen hadden vooral jongeren te maken met cybercrime, omdat ze relatief veel vaker op internet zitten. Waarom het probleem in bijvoorbeeld Kennemerland of het Gooi meer voorkomt dan elders, is niet bekend.
Gewone 'offline'. criminaliteit komt nog altijd vaker voor dan cybermisdaad. Een op de vijf Nederlanders werd slachtoffer van bijvoorbeeld inbraak, geweld of diefstal. Dat is ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Over meer jaren gemeten is wel een licht dalende trend zichtbaar. De grote steden blijven de plekken met de meeste criminaliteit en het sterkste gevoel van onveiligheid,
NHD
5 reacties :
Als Nederlander zou je je bijna gaan schamen voor een stelletje ambtenaren wat ook wel het politieapparaat wordt genoemd.
Bel ze voor een inbraak en ze laten je in je sop gaar koken en komen niet.
Bel ze voor een andere overtreding en het heeft volgens de dienstdoende agent geen priorioteit of ze verwijzen je met een smoes naar het gemeentelijke apparaat dat vervolgens weet te melden dat je daarvoor toch echt bij de politie moet zijn, of het heeft volgens de gemeenteambtenaar geen.......prioriteit.
Het enige wat goed functioneert is het bekeuringsapparaat waarbij de agenten onderuit gezakt de camera het werk kunnen laten doen en waarbij de bekeuringen geheel geautomatiseerd het liefst op zaterdag bij u op de deurmat vallen.
"Er is in de nacht geen politie op Texel" zei een aardige telefoniste in augustus 2012 tegen mij toe om een uur of 3 's nachts een stellage langs mijn huis door een stel vandalen werd omgedonderd. Het haalde zelfs de kranten op Texel en het NHD. Schade: duizenden euro's. Zelfs om 08.00 uur kende de politie geen enkele reden om polshoogte te gaan nemen. 's Middags deelde een woordvoerder van de Texelse politie tegen een verslaglegster van de Helderse Courant (NHD)mede dat inmiddels een buurtonderzoek had plaatsgevonden. De grofste leugen die ik sinds lange tijd heb gehoord. Niet alleen de redactie van de Texelse Courant maar zelfs het gemeentebestuur mengde zich in de discussie n.a.v. een door ondergetekende ingezonden stuk in die Texelse Courant. Dit alles om de wonden wat te verzachten. Politie je beste vriend ? Dan moet hij toch wel eens een keer op bezoek komen. Tot vandaag de dag: Noppes !
Beste Sam Kooy,
Je hebt nog enige ruchtbaarheid gegeven aan deze misstand maar alle mensen die lijdzaam toezien hoe dit land vergaat aan de graaiers zouden met z'n allen moeten reageren.
Te veel mensen laten het maar gebeuren.
Dit land is over en op voor wat betreft het beschermen van de BURGERS.
Er zijn politici met 64 bijbanen (de meeste betaald); daar zijn ze mee bezig, niet met de belasting betalende burger!
Die zijn alleen maar lastig.
Het begint te komen, het besef te groeien bij ondernemers dat zij oud bestuurders, lees Maxim Verhagen en anderen, het niet zien zitten hun een hoge positie toe te delen in het bedrijfsleven. De bouwsector ziet Verhagen niet zitten. Het is een groot misverstand gebleken dat oud bestuurders de weg naar de politiek wil voor de ondernemer zou plaveien. Dat daar dan wel iets tegenover stond mag duidelijk zijn. Loek Hermans is daar weer eens een goed voorbeeld van.
Ik durf zelfs mijn verantwoordelijkheid te nemen en zet mijn naam eronder. Politie is bekend met mijn adres !
Een reactie posten