Windmolenpark mag in Amsterdam

Datum:
  • maandag 4 februari 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam biedt de provincie de helpende hand door ruimte te bieden om windmolens te plaatsen.
    DOOR DURK GEERTSMA 

    De provincie wilde een park in de Wieringermeer realiseren,, maar daar heeft de Raad van State een stokje voor gestoken.

    In Noord-Holland moet voor 580 MW aan energie via windenergie worden opgewekt. Dat is een Iandelijke afspraak. Met een park in de Wieringermeer zou in een keer 300 MW gerealiseerd zijn. De provincie wilde de bouw van windmolens ook alleen nog toestaan in de Wieringermeer.

    De rechtelijke uitspraak dat er voorlopig geen windmolens gebouwd mogen worden is een aardige streep door de rekening. De Raad van State zegt dat het effect van de molens op de radar van de defensiebasis in Den Helder onvoldoende onderzocht is.

    Amsterdam biedt nu de helpende hand. Wethouder Maarten van Poelgeest zegt dat de gemeente Amsterdam binnen afzienbare tijd 250 MW aan windenergie wil realiseren. „Ik hoop dat de provincie samen met ons en onze buurgemeenten de handen ineen wil slaan om voldoende schone windenergie in Noord-Holland op te wekken." Dat wordt volgens Van Poelgeest nog een hele klus.

    NHD

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Maarten van Poelgeest, veel gekker lopen ze niet rond.
    Van bestuurders mag toch verwacht worden dat ze zich verdiepen in de problematiek van, in dit geval de windenergie en als dan blijkt dat er alleen turbines gebouwd worden vanwege de enorme hoeveelheid subsidie die er met gulle hand wordt verstrekt, dan moet je ook eens kunnen zeggen: we stoppen met de subsidie en kijken dan nog eens hoeveel animo er voor windenergie is.
    Maar helaas, idioten zoals Maarten van Poelgeest kunnen ongestraft met belastinggeld van de gewone man strooien, het lijkt wel een bankdirekteur.

    Anoniem zei

    Ja hoor, er lopen nog veel gekkere figuren rond in dit land. Als er geld van de belastingbetalende burger is dan strooien ze met geld. Bankdirecteuren, energiebedrijven, politici, publieke omroepgraaiers, koningshuis enz. enz. enz.
    Waarom moeten wij dagelijks naar bijvoorbeeld De wereld draait door kijken? Waarom moeten wij naar te dikke mensen kijken? Waarom moeten we kijken naar iemand die het geloof wil verspreiden? Allemaal weggegooid geld; maar de domme burger laat dit gebeuren! We hebben het allemaal wel te danken aan al die domme mensen die te dom zijn om te poepen.
    Ga eens een boek lezen en verdiep je in de echte problemen die je treffen. Maar mensen zijn zo slaafs; ik geloof echt niet dat we de eerste 20 jaar van deze graaiers afkomen.
    Binnenkort hebben we een 'koning'. Hij is nog te stom om voor de duivel te dansen. Zijn voorvaderen waren te slecht om te branden. Bernhard had zijn Lockeed, Bea komt voor de zoveelste keer met een Duitser op de proppen, nu krijgen we er een die met een dochter van een massamoordenaar is. Allemaal prima maar doe afstand van de troon!
    Ga niet ons land bederven met een achtergrond waar het volk van walgt. Is het niet zo dat er 30.000! mensen zijn vermoord met medeweten van de vader van straks de 'koningin'? Uit het vliegtuig gegooid, in woestijnene begraven, doosgeschoten en in de woestijn voor vuil achtergelaten? Ja, dat is de vader van Maxima! En wij zwaaien naar die lui.
    Als we nu allemaal eerst even een stevig standpunt innemen hieromtrent dan zal het binnenkort met heel het geldverslindende sprookje van de oranjes afgelopen zijn. Tenslotte zijn het van oorsprong ROOFRIDDERS.
    Het is geen sprookje, het zijn ROOFRIDDERS.
    Een voorbeeld van hoe slecht deze mensen zijn is Edwin de Roy van Zuiderwijn. Helemaal kapotgemaakt door ONZE KONINGIN. En dat allemaal van ons geld.
    Maarten van Polgeest is gek maar hij is niet de enige. Volk sta op en hou je eigen geld in je eigen kluis, maar breng het vooral niet naar de bank.
    Ik begrijp niet dat alle mensen met geld bij de SNS het er niet af gaan halen.

    Een reactie posten