Masterplan nekslag dorp

Datum:
  • vrijdag 22 februari 2013
  • in
  • Categorie: ,
  •   DEN OEVER -Katalysator van het geheel is de onvermijdelijke dijkversterking in 2015
    DOOR LYDIA JASPER

    De Industriegroep Den Oever vreest dat wanneer de gemeenteraad van Hollands Kroon nu akkoord gaat met het plan Waddenpoort Den Oever (voorheen Masterplan) het binnen afzienbare tijd gedaan is met de toekomst van het dorp.

     Zo zei strategisch adviseur Andre de Jong gistermiddag tijdens een persconferentie over het plan.

    De ondernemers Bart Bakker van Sandfirden en Gert Jan Wiegman van de Luytgroep beaamden de woorden van Dc Jong. „De gemeente doet het voorkomen alsof Den Oever een stervende zwaan is", stelt De Jong. „Maar zij beseft gewoon niet wat zij al heeft. Dit plan mag zo niet worden geaccepteerd."

    De gcmeenteraad bespreekt op donderdag 28 februari de Waddenpoort, waarin 37 deelprojecten staan vermeld. Volgens wethouder Theo Meskers is dat het moment om te kijken of de gemeente de juiste koers vaart of dat zij op bepaalde onderdelen terug moet komen.

    Onwerkbaar

    ,,Als het plan wordt doorgezet, dan is het dit dit dorp gebeurd", aldus De Jong die vreest voor een onwerkbare positie voor de industrie en visserij in en rond de haven. „Het creëert een situatie waarin iedereen dekking gaat zoeken. De activiteiten zullen elders worden ondergebracht; in Friesland bijvoorbeeld."

    De Industriegroep pleit dan ook voor bruikbare kades voor vloot en scheepsreparatie, bereikbaarheid vanaf de A7 voor industrieel verkeer, ruimte op het haventerrein voor wisselen van de netten van de visserij, verbinding met het dorp evenals parkeerruimte en een natte ruimte op de haven.

    Dijkversterking

    Katalysator van het geheel is de onvermijdelijke dijkversterking in 2015. Vooruitlopend daarop vindt de Industriegroep dat compenserende werken gerealiseerd moeten zijn. Luyt wil graag op de huidige plek blijven en de route via de Dokweg behouden.

    De Jong stelt dat een verplaatsing zes miljoen euro gaat kosten, waaraan Luyt 1,3 miljoen euro gaat bijbetalen. „Plus dat er een additioneel te bouwen zware kade moet komen, die minstens drie miljoen euro kost. De dijkversterking halveert de visafslag. Een dijkversterking, die bovendien moet blijven draaien, terwijl er zoveel dingen in het dorp veranderen."

    NHD



    1 reacties :

    Anoniem zei

    Onze fantastiche politici in Den Haag zorgen er wel voor dat er genoeg bezuinigd moet worden om de miljarden leningen voor Griekenland, Spanje enz. te kunnen blijven betalen en zodoende het hele land naar de kl.ten te helpen. Mocht er nog iets tussendoor glippen wat nog bestaansrecht heeft ondanks alles, dan zorgen de brave locale politici er wel voor dat ook dat naar de Filistijnen geholpen wordt.
    Dat is deze idiote bestuurders van Hollands Kroon wel toevertrouwd.
    Als ik me niet vergis ging wethouder Meskers failliet met z'n eigen bedrijf en nu zal hij wel even vertellen in Den Oever hoe het wel moet, hoe gek kunnen "ze" het nog maken.

    Een reactie posten