Helderse burger mag vaker meestemmen over stad

Datum:
  • vrijdag 22 februari 2013
  • in
  • Categorie:
  • DEN HELDER - De gemeente Den Helder gaat dit jaar, naast het debat over de Beatrixstraat, nog twee stemrondes houden voor de bevolking.
    Onderwerpen zijn dan veiligheid en de openbare ruimte. Die raadplegingen zullen weer anders van opzet zijn dan de ronde over de Beatrixstraat, die voor komende woensdagavond op de agenda staat. De onderwerpen moeten nog nader worden uitgewerkt, maar bij openbare ruimte valt bijvoorbeeld te denken aan aanpak van groenonderhoud en samenwerking met de bevolking, aldus gemeentevoorlichtster Joyce in ’t Veld.

    De bijeenkomsten zijn experimenten in het overleg tussen bevolking en gemeente. De uitkomsten zijn niet bindend, maar zijn wel zwaarwegend. ,,De ontwerper van het uiteindelijke plan gaat met de uitkomsten van de avond aan de slag’’, aldus wethouder Pia Bruin. Maar de gemeenteraad heeft, bijvoorbeeld als het om het mogelijk autovrij maken van de straat, uiteindelijk het laatste woord. In de Stadshal aan het Bernhardplein staan tweehonderd stemkastjes klaar. Bezoekers gaan over ingebrachte ideeën stemmen, maar ook weer over compromissen die die avond ontstaan. De onderwerpen zijn uiteenlopend, van type lantaarnpaal tot verkeersoplossingen. Het debat begint om half acht, aanmelden hoeft niet.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten