Gewasbeschemingsmiddelen in oppervlaktewater

Datum:
  • donderdag 21 februari 2013
  • in
  • Categorie:
  • 20 februari 2013  De meeste stoffen (25-32) werden aangetroffen in bollengebieden in de noordkop en in polder de Vier Noorder Koggen in West-Friesland.


    Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
    Wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het oppervlaktewater in ons beheer-gebied. Daarvoor voert ons laboratorium tussen 2011 en 2015 jaarlijks op een groot aantal locaties metingen uit. Het voorkomen van gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater is een van de onderdelen van dat onderzoek. 

    In dit artikel worden de resultaten van dit onderzoek over de jaren 2011 en 2012 gepresenteerd. In het onderzoek zijn ruim honderd gewasbeschermingsmiddelen gemeten. Voor elk van deze middelen is er reden om aan te nemen dat ze mogelijk een probleem vormen in ons gebied. 

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Mag je van een controlerend orgaan als de Milieudienst verwachten dat ze hun werk eens gaan doen, namelijk het controleren bij verdachte bedrijven?
    Natuurlijk, maar dan moet er wel gecontroleerd gaan worden zonder dat eerst de overtreder gewaarschuwd wordt door diezelfde Milieudienst.
    Op deze manier, vooraf waarschuwen, worden de burgers door deze ambtenaren voor het lapje gehouden.

    Anoniem zei

    Dit is typisch Nederland.

    Geen handhaving.

    En hier is alles mee gezegd.

    De milieudienst is een overtollige instantie die ons heel veel geld kost.

    En dan die arrogante werknemers; alsof je stront bent voor deze lui. De burger zien ze als lastige strontvlieg.

    Een reactie posten