Eerste vliegtuig nieuwe lijndienst Den Helder-Norwich geland

Datum:
  • zaterdag 2 februari 2013
  • in
  • Categorie:
  • DEN HELDER - Captain David Knight zette vrijdagmiddag zijn vliegtuig vloeiend neer op de landingsbaan van Den Helder Airport.
    ,,Een beetje een korte baan maar dat is geen probleem, daar zijn we in gespecialiseerd'', aldus de vlieger.

    Het was de eerste officiele vlucht vanuit het Engelse Norwich. Vanaf 4 maart gaat de maatschappij Flybe, met Logan Air als operator, een dagelijkse lijndienst tussen beide steden onderhouden.

    Een enkele reis kost 99 euro, inclusief bagage en alle belastingen, ruim een derde minder dan waarvoor grote maatschappijen rechtstreeks vanaf Schiphol naar Norwich vliegen. De vlucht duurt ruim veertig minuten. De passagiers van dit toestel, naast topmensen van de vliegtuigmaatschappij onder anderen ook Britse journalisten, werden welkom geheten door wethouder Kees Visser en luchthavendirecteur Conny van den Hoff.

    Regio VVV-directeur Marlies Groot nam de gelegenheid te baat om verslaggever Ben Woods van de Eastern Daily Press in Norwich de mooie kanten van de Noordkop te vertellen.

     De bedoeling is dat Flybe niet alleen offshorepersoneel maar ook zakenreizigers en toeristen over en weer gaat vervoeren. Naast de lage prijs is ook de razendsnelle afhandeling van passagiers en bagage een voordeel van Den Helder Airport, ten opzichte van Schiphol waar je voor een vlucht van veertig minuten uren kwijt bent.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten