Van Ewijcksluis: 16% vóór uitbreidingsplannen!

Datum:
  • dinsdag 15 juli 2008
  • in
  • Categorie: ,
  • 15 juli 2008 Anna Paulowna - De belangen zijn groot. Eerlijk spel lijkt niet mogelijk.
    De raad van Anna Paulowna had het college verzocht opnieuw in contact te treden met de bewoners van Van Ewijcksluis. Dit heeft het college gedaan middels een brief aan de bewoners en een eigen enquête.

     De PvdA had een huis-aan-huis bezoek gedaan in Van Ewijcksluis en hieruit zou zijn gebleken dat een meerderheid nu wel voor de plannen voor het dorp zou zijn. Volgens de PvdA zou het feit, dat de ZAP een bouwaanvraag voor nog een loods had ingediend, de verandering in het standpunt van de bewoners teweeg hebben gebracht. Hoe serieus de bouwaanvraag werkelijk is, zal verder blijken.

    Het persbericht van de gemeente kopt met: “Helft van Ewijcksluizers stemt tegen uitbreidingsplannen” Deze kop suggereert dat de andere helft voor uitbreidingsplannen is. Maar als de 55% tegen is van het aantal gerechtigden, dan is slechts 16% voor de uitbreiding. De percentages worden natuurlijk berekend naar de uitgebrachte reacties. Van de 107 geldige reacties zijn 81 tegen de gepresenteerde plannen. Dat is 75,7%. En van deze 107 reacties zijn er 26 voor de plannen. Dat is 24,3 % Van de uitgebrachte 107 reacties zijn 60 tegen het instellen van een werkgroep en 47 voor. De vraagstelling hierover gaat niet expliciet over de uitbreidingsplannen. Er staat: Vindt u dat het college een werkgroep moet formeren die de ontwikkeling voor heel van Ewijcksluis gaat bezien. Met deze vraag is niet duidelijk of het uitbreidingsplan in stand blijft.

    Nu had de dorpsvereniging Van Ewijcksluis ook al een enquête gehouden op verzoek van de gemeente. De uitkomst geeft een duidelijke grens voor eventuele nieuwbouw, de helft is voor 1-20, een kwart voor 21-40 woningen maximaal.

    Het college van Anna Paulowna had aan de enquête verbonden, dat zij zich hieraan zou conformeren. Toen echter de projectontwikkelaar alleen met 110 huizen het plan kon verwezenlijken, trok het college doodleuk hun toezegging in. Dat viel natuurlijk zeer slecht bij de bewoners. Hierdoor blijkt dit college onbetrouwbaar te zijn en ook in een vervolgtraject niet meer te vertrouwen.

    En dan het voorstel aan de raad om 100.000 euro ter beschikking te stellen voor het bureau Mindfulness, die met de stakeholdersmethode de plannen er toch door moest krijgen. De belangen zijn groot voor zowel de gemeente, ZAP, RAP, de projectontwikkelaar en wie nog meer.

    Een eigen gemeentelijke enquête geeft al te denken. De kop van het gemeentelijke bericht zegt genoeg over de bedoelingen. Waar zal het college (ambtenaren) nu weer mee komen?

     Bron: redactie JAS


    0 reacties :

    Een reactie posten