' Steeds meer kwetsbare burgers'

Datum:
  • woensdag 9 januari 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • DnoDoen-directeur voorziet meer gebroken gezinnen door financiele prob!emen en werkloosheid.
    DnoDoen-directeur Hil Rabenberg rekent erop dat er de komende jaren steeds meer probleemgevallen zullen ontstaan als gevolg van de crisis. ,,In Noord-Kennernerland is al sprake van een toename van op straat rondzwervende jongeren en gebroken gezinnen, vaak met werkloosheid en financiele probIemen als oorzaak.' 

    Rabenberg zegt in toenemende mate rekening te houden met kwetsbare burgers. „Voor West- Friesland geldt hetzelfde. In Den Helder, waaronder ook de hele Noordkop valt, verwachten we ook een grotere groep jongeren die op straat kornt."

    Volgens Rabenberg kent dnoDoen in Alkmaar en Hoorn nu al een wachtlijst. „Den Helder nog niet, maar dat komt er op termijn ook aan. Wij moeten de handen ineen slaan met de GGD orn een sterkere opvang te creeren en ook te kunnen waarborgen.

    Het is een van de motieven om een nadere samenwerking tussen dnoDoen en GGD Hollands Noorden te onderzoeken. Maar er is meer. GGD Hollands Noorden-woordvoerder Tamar Berkhout: „Zo krijgen gemeenten de komende jaren verantwoordelijheid voor ondersteuning en begeleiding in het kader van maatschappelijke opvang en die voor de jeugdzorg. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de (regie)rol van de gemeenten."

    Zowel dnoDoen als de GGD voert voornamelijk publieke taken uit voor gemeenten. Beide organisaties hebben taken die in elkaars verlengde liggen. „Jeugdigen bijvoorbedd vormen in toenemende mate een belangrijke doelgroep voor zowel dnoDoen als de GGD. Samenwerking kan dan leiden tot een betere afstemming van deze taken zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau. Samenwerking kan ook de slagkracht van de organisaties vergroten, zelfs in tijden van bezuinigingen."

    Rabenberg: „Want die komen er onbetwist. De bezuinigingen op de awbz zullen rond de vijfentwintig procent bedragen en absoluut effect hebben op beide organisaties. Wij willen met elkaar voorkomen dat er groepen burgers door het ijs zakken."

    NHD

    1 reacties :

    Anoniem zei

    "Zo krijgen gemeenten de komende jaren verantwoordelijheid voor ondersteuning en begeleiding in het kader van maatschappelijke opvang".

    De Gemeente HK verhoogt de gemeentelijke belastingen fors zodat veel mensen in de financiele problemen komen, ook al vanwege de landelijke belastingverhogingen, en wat is de oplossing?

    De gemeentes krijgen meer verantwoordelijkheid, LEES MEER FINANCIEN OM HET PROPBLEEM OP TE LOSSEN, de cirkel is rond.

    CONCLUSIE:
    De medeveroorzaker van deze problemen, de gemeente, moet het probleem gaan oplossen en dat gebeurt dan door de veroorzaker, dus de gemeente, meer geld te geven.

    Snapt u het nog???

    Een reactie posten