Politiek aan zet over alternatieven Wieringer randmeer

Datum:
  • donderdag 24 januari 2013
  • in
  • Categorie: , ,

  • Politiek aan zet over opties randmeer

    LYDIA JASPER

    WIERINGEN - Na het schrappen van het randmeer zijn provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon eerder gegaan met alternatieven voor Polder Waard Nieuwand. 

    Er wordt nu naarstig gewerkt aan een voorstel dat dinsdag wordt besproken in het college van Hollands Kroon en Gedeputeerde Staten. Gemeente en provincie moeten aangeven wat zij nu willen met het gebied en hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. De raad is op 28 februari aan zet en Provinciale Staten op 11 maart.


    Tijdens een bijeenkomst in Den Oever op 3 december gaf het publiek zijn mening over twee mogelijke ontwikkelingen. Bij de Gevarieerde Noordrand wordt de structuur van de Wierdijk versterkt door natuur- en recreatieve ontwikkeling. Zo komen er twee natuurgebieden bij. Ten zuiden van de Wierdijk komt een fietspad en is er ruimte voor schooltuinen en de herontwikkeling van de drafbaan. Het ingetekende deel natuur kon niet op unanieme steun rekenen bij het publiek.

    Het fietspad keert ook terug in de Groenblauwe Zuidrand. Wat ook geldt voor de waterberging en verbetering van de agrarische structuur. Door sloten te verbreden komt er een robuust water-systeem dat zoveel mogelijk tussen de agrarische eigendommen ligt. De aanwezige agrariers zagen meer in het laatste alternatief. Binnen het gebied heeft de Stivas overigens een fictief kavelruilplan gemaakt. Dat dus ook zo zijn effect heeft op de ontwikkelingen.

    Op 5 februari is een inloopavond bij hotel restaurant De Haan in Den Oever gepland tussen 19.30 en 22 uur.



    NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten