'Plan vakantiewoningen De Rijd nog uitwerken'

Datum:
  • woensdag 30 januari 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • HOLLANDS KROON - Projectontwikkelaar Ontwikkelfonds N.V. heeft plannen om circa 175 recreatiewoningen bij De Rijd in Nieuwe Niedorp te bouwen.

    DOOR LISET VAN RAVENZWAAIJ 

    NIEUWE NIEDORP

    „Het project staat nog in de kinderschoenen", ligt projectleider Mark Blommesteijn van Ontwikkelfonds toe. „Het is een idee dat verder uitgewerkt moet worden. Daarnaast wachten we nog op duidelijkheid van zowel gemeente Hollands Kroon als provincie Noord-Holland."

    Zo is een deel van de grond waar de woningen moeten komen, nog niet van Ontwikkelfonds. „We zijn nu wel bezig met de laatste onderhandelingen daarover. Maar er staat nog niets vast."

    De huizen moeten ten noordoosten van De Rijd komen, op het oude waterzuiveringterrein. „De woningen zijn bedoeld voor mensen die rust en ruimte zoeken", vertelt Blommesteijn.

    Kleinschalig

     „Wij denken dat daar een doelgroep voor is. Mensen met een iets hoger budget, die tijdens de vakantie vaak op pad gaan en waarde hechten aan privacy. Dus er komt geen subtropisch zwembad of restaurant bij, zoals je ziet bij vakantieparken aan de kust. Het moet een kleinschalig park worden met luxueuze woningen."

    Permanent bewonen is niet mogelijk. „De woningen moeten verplicht een x-aantal dagen per jaar worden verhuurd. Daarnaast is het de bedoeling dat we de woningen verkopen aan particulieren die het zien als belegging. Een overkoepelende organisatie regelt dan de eventuele verhuur van de huizen."

    Blommesteijn verwacht binnen zes maanden meer duidelijkheid te hebben van gemeente en provincie.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten