Oppositie wil zelf over trafostation beslissen

Datum:
  • woensdag 9 januari 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • ANNA PAULOWNA - De oppositiepartijen Lada, Senioren Hollands Kroon, D'66, Progressief Wieringerrneer en Partij Vrije Liberalen willen dat de gemeenteraad vanHollands Kroon zelf kan beslissen over de locatie van het transformatorstation.
    DOOR MIKE DEUTEKOM

    De fracties komen daarom tijdens de raadsvergadering van 24 januari met een initiatiefvoorstel.

    De partijen gaan de raad voorstellen om het zogenoemde delegatiebesluit, terug te draaien. Met dat - destijds met algemene stemmen aanvaarde besluit - delegeerde de raad beslissingsbevoegdheid aan het college van burgemeester en wethouders. Het college is nu de partij die de 'verklaring van geen bedenkingen', welke nodig is voor de komst van het transformatorstation, moet afgeven. Maar nu de keuze van het college is gevallen op locatie vier, achter 't Veld en tegenover buurtschap De Weel, wil vrijwel de voltallige oppositie de regie weer in eigen hand hebben. Zeker nu er massaal protest uit de bevolking klinkt tegen die locatie.

     Gisteravond, tijdens de vergadering van de fractievoorzitters in het presidium, probeerde Lada het onderwerp transformatorstation zelfs helemaal van de raadsagenda van deze maand te krijgen. Lada wil eerst de bevoegdheid weer in eigen hand hebben voordat de gemeenteraad zich over de kwestie buigt. Maar de meeste fracties zagen daar niets in. De meerderheid vond dat een kwestie voor de gemeenteraad zelf en geen beslissing dat in het onderonsje van de fractievoorzitters moet worden genomen.

    Bij het vaststellen van de agenda tijdens de raad kan het onderwerp alsnog worden uitgesteld, als een raadsmeerderheid daarmee instemt.

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten