Niet 'bloeden' voor dijkplan Den Oever

Datum:
  • dinsdag 8 januari 2013
  • in
  • Categorie:
  • DEN OEVER - Visafslag Hollands Noorden en de Luyt Groep (machinefabriek en dokbedrijf) in Den Oever willen niet ’bloeden’ voor de geplande dijkverhoging/-versterking in het Wieringer vissersdorp.
    Beide havengebruikers verlangen qua ruimte en faciliteiten compensatie, wanneer de Oeverse dijk uiterlijk in 2015 met anderhalve meter wordt verhoogd en de dijkvoet met ruim een tiental meter wordt verbreed.

    ,,Wij verliezen een derde van ons gebouw, zo’n vijfhonderd vierkante meter moet mogelijk gesloopt. Plús buitenterrein voor de aan- en afvoer’’, stelt directeur Pim Visser van de visafslag.

    ,,We kunnen nu ons werk goed doen, willen dezelfde functionaliteit behouden en geen gedoe tijdens de werkzaamheden. Dus vergelijkbare ruimte en routes in en om het gebouw voor veilig vrachtwagenverkeer.’’

    ,,De Luyt Groep is altijd bereid mee te werken en denken, mits we onze activiteiten op dezelfde ruimte, onder dezelfde omstandigheden kunnen doen én een ingreep ons geen geld kost’’, stelt directeur Gert Jan Wigman.

    Wiegman vermoedt dat door de dijkversteviging het dokwerk en ook de Dokweg naar de haven in de knel komen.

    ,,Ons dok is een drijvende schepenlift en zouden we kunnen verhalen op een andere plek. Het moet niet zo zijn dat we voor elk moertje of boutje een eind naar de werkplaats achter de dijk moeten rijden. Reparatie- en onderhoudswerk aan schepen is havengebonden, de mobiele kraan moet op het terrein kunnen blijven staan.’’

    Partijen zijn over compensatie in gesprek met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, beaamt ook de dijkbeheerder.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten