Mitsubishi stapt met Eneco in windmolens

Datum:
  • dinsdag 22 januari 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • Het Nederlandse energiebedrijf Eneco heeft in het Japanse Mitsubishi. Corporation (MC) een partner gevonden voor een nog te bouwen windmolenpark op de Noordzee.
    In ruil voor een investering van circa 225 miljoen euro krijgen de Japanners een aandeel van vijftig procent in het project. Dat heeft Eneco gisteren bekend gemaakt.

    De deal voorziet ook in afspraken tussen beide bedrijven om in de toekomst s amen te werken bij andere projecten op het gebied van offshore windenergie in Europa.

    Het is de tweede keer in korte tijd dat MC geld steekt in windmolenparken op de Noordzee. Vorige week werd bekend dat het Japans e concern ruim een half miljard euro investeert in vier Duitse offshore-netaansluitin gen van de Nederlandse netbeheerder Tennet. Het windmolenpark Luchterduinen van Eneco komt 23 kilometer uit de kust te liggen, tussen Noordwijk en Zandvoort. tegen het project, waarmee een totale investering van 450 miljoen euro is gemoeid, loopt nog een procedure bij de Raad van State. Eneco gaat er desondanks vanuit dat de bouw juli volgend jaar van start kan gaan. Luchterduinen telt 43 windmolens die met een totale capaciteit van 129 megawatt goed zijn voor het jaarlijkse stroomverbruik van circa 150.000 huishoudens.

    Bij het doorgaan van Luchterduinen is het de bedoeling dat MC ook een belang van 50 procent neemt in het Prinses Amaliawindpark, dat 23 kilometer uit de kust van IJmuiden ligt.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten