Hollands Kroon: baggerwerk verdient geen schoonheidsprijs

Datum:
  • donderdag 3 januari 2013
  • in
  • Categorie:
  • ANNA PAULOWNA - Wethouder Lia Franken van Hollands Kroon erkent dat het baggerwerk in het buitengebied van Anna Paulowna en Breezand niet de schoonheidsprijs verdient.
    DOOR LEO BLANK

    Vorige week werd bekend dat veel particulieren en bedrijven met grond aan een wegsloot waren geschrokken van hoge nota's die de gemeente in december had verstuurd. Aanwonenden en gemeente hebben samen een onderhoudsplicht.

    Volgens Franken zijn er ongeveer vijftig klachten binnengekomen. In totaal waren er 114 nota's verstuurd. Er is niet alleen boosheid over de hoogte van het bedrag, dat varieert van honderden tot duizenden euro's. Sommige bewoners en bedrijven zeggen van geen brief te weten.

    Er zijn bedrijven die de waterweg zelf op diepte houden. Toch kregen ze een factuur. Franken benadrukt dat deze ondernemers de hand ook in eigen boezem moeten steken: „In april 2011 zijn brieven gestuurd. Een aantal mensen heeft niet gemeld dat ze het werk zelf uitvoeren. Maar mogelijk is het in een aantal gevallen wel aangegeven, maar dat het loonbedrijf toch aan de slag is gegaan."

    Voor afvoer van slib moest extra betaald worden. Ook hier het mogelijk misgegaan, vermoedt de wethouder: ,,En zijn extra kosten berekend terwijl de eigenaar de bagger op eigen grond heeft gestort."

    Franken erkent dat de lange periode tussen de aankondigingsbrief (april 2011), de werkzaamheden (juni 2011 voorjaar 2012) en het verzenden van de nota's (december 2012) 'geen ' schoonheidsprijs verdient'.

    Ambtelijk wordt uitgezocht waar het is misgegaan. Iedereen krijgt nog deze maand een antwoord van de gemeente, verzekert de wethouder.

    NHD


    1 reacties :

    Anoniem zei

    "Ambtelijk wordt uitgezocht waar het is misgegaan. Iedereen krijgt nog deze maand een antwoord van de gemeente, verzekert de wethouder".

    Hoeveel ambtenaren zullen aan dat "project" werken of gewerkt hebben?
    Zo'n eenvoudig project en dan wekt deze falende wethouder de suggestie dat het uitgezocht moet worden?
    Is het 1 ambtenaar of zullen het er 2 zijn?

    Zoals gewoonlijk worden er weer onderzoeken gestart, enkel en alleen om de zaak te rekken zodat hij in de doofpot kan belanden en de burgers maar betalen voor dit soort onkunde.

    Een reactie posten