Venneps verzet tegen windmolens

Datum:
  • zaterdag 8 december 2012
  • in
  • Categorie: ,
  • HAARLEMMERMEER - De dorpsraad van Nieuw-Vennep is tegen de komst van een windmolenpark in het zuiden van de polder.
    ,,Het is onze enige achtertuin met een prachtig landschap. En dit park is een ongelooflijke landschapsvervuiling’’, aldus dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen.

    De kritiek kwam deze week nogal onverwacht bij een inspreekbeurt over het park dat mogelijk veertien molens gaat tellen. ,,De discussie over de windmolens in de zuidpunt loopt immers al jaren’’, merkte CDA’er Ed Koster op. ,,Tot nu toe is er uit Nieuw-Vennep nooit enig tegengeluid vernomen.’’

    Hendriksen riep de politiek op om ,,nog eens in gesprek te gaan met de dorpsraad voordat het landschap is verknald’’. Van het open landschap is namelijk al niet zo heel veel meer over, betoogde hij: er lopen snelwegen en spoorlijnen en er zijn grote uitbreidingswijken neergezet. Binnen nu en een paar jaar komen er ook nog de 55 meter hoge masten van de nieuwe hoogspanningsleiding bij en dienen er ook nog 2.000 woningen bij Lisserbroek te worden gebouwd. Dan zijn veertien 150 meter hoge windmolens echt te veel van het goede, vindt de dorpsraad. De Dom van Utrecht is ‘maar’ 112 meter hoog, gaf Hendriksen ter vergelijking.

    Los van de landschapsvervuiling is ook de te verwachten geluidsoverlast een belangrijk punt voor de dorpsraad. Hendriksen refereerde daarbij aan een rapport van TNO dat mensen al heel snel geluid van molens ervaren als overlast.


    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten