Seniorenpartij teleurgesteld over coalitieplan

Datum:
  • maandag 3 december 2012
  • in
  • Categorie: ,
  • JESS en vooral de Seniorenpartij zijn erg teleurgeste1d over het besluit van het CDA om alleen de PvdA en de VVD uit te nodigen voor gesprekken over de te vormen coalitie in de nieuwe gemeente Schagen.

    Dit kwam zaterdagmiddag naar voren in het programma Perron Schagen, een sarnenwerking tussen Schagen FM en deze krant.

    Fractieleider Perry Vriend van de Seniorenpartij vindt dat geen recht wordt gedaan aan de verkiezingsuitslag: „Ik vind dit enorm jammer. In april van dit jaar was er nog helemaal geen Seniorenpartij. Nu hebben we drie zetels. We kwamen zelfs maar 65 stemmen tekort voor een vierde zetel. We beschouwen ons als een van de grote winnaars van de verkiezingen,. En nu staan we buitenspel. Onze kiezers zullen dit niet begrijpen."

    Wat nu? „We moeten ons er bij neerleggen. Als de drie partijen inderdaad tot een coalitie komen, dan gaan we proberen zoveel mogelijk binnen te halen voor de mensen, die op ons hebben gestemd. We zullen ons dan op bepaalde punten concentreren."

    Jelle Beemsterboer, eerste man van het CDA in de nieuwe gemeente, kon hier meteen op inhaken: „Wij streven naar een zo breed rnogelijk draagvlak. Met VVD en PvdA hebben we dat, namelijk negentien zetels. Als de besprekingen succesvol zijn afgerond, zullen we eerst het concept van het coalitieakkoord met alle andere partijen bespreken. Als zij nog punten hebben, die we kunnen meenemen, zullen we dat zeker doen."

    Hans Kröger van JESS erkent dat zijn partij de slag vooral in Harenkarspel heeft verloren: „Neemt niet weg dat we met onze drie zetels graag hadden meegedaan in de coalitie. Ik sluit overigens helemaal niet uit dat we in een later stadium alsnog mee mogen praten. En anders denk ik dat het een prachtige periode wordt om oppositie te voeren."

    Andre Groot (VVD) ontzenuwde het gerucht, dat Jan Bouwes twee of drie jaar wethouder wordt en dat hij daarna het stokje overneemt: „We zullen zien welke portefeuilles we eventueel krijgen. Op basis daarvan kiezen we onze wethouder."

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten