Raad van State zet gemeente Hollands Kroon aan het werk

Datum:
  • donderdag 13 december 2012
  • in
  • Categorie: , ,
  • DEN HAAG - De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Kruiswijk in Anna Panlowna op onderdelen afgekeurd.
    De Raad maakte dat afgelopen week bekend. De maatregel kwam na bezwaren van enkele bewoners van het  plangebied.

    Het plan bevat volgens de Raad de mogelijkheid om bestemmingen in het gebied op termijn te veranderen. In dat geval kunnen er ander soortige bedrijven worden gevestigd. Volgens de bezwaarmakers gaat het onder meer om milieubelastender bedrijven, die meer en zwaarder verkeer aantrekken. Het gevolg daarvan kan zijn dat ze bij hun woning aan de Grasweg meer lawaai te verduren krijgen.

    De Raad van State constateert dat de gemeente Hollands Kroon in zijn geluidsonderzoek geen rekening heeft gehouden met de mogelijkhaden die het bestemmingsplan biedt. Ook de gevolgen van mogelijke wijzigingen in een plan moeten volgens de Raad op voorhand worden onderzocht. De gemeente zal dit onderzoek alsnog moeten doen. Tot die tijd zijn de mogelijkheden bevroren. Ze moeten bovendien in procedure worden gebracht, zodat belanghebbenden opnieuw bezwaren kunnen maken.

    Uitspraak Raad van State 5-12-2012



    Bedrijventerrein voor lokale markt

    Kruiswijk III is een bedrijventerrein voor de lokale markt (Kop van Noord-Holland), waar naast de reguliere bedrijvigheid ook ruimte is voor een combinatie van wonen en werken. Het plangebied is circa 10 hectare groot, waarbinnen 6 hectare bedrijfskavels kan worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van de eerste 5 hectare mogelijk. Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld door Heijmans Vastgoed, dat hierin samen optrekt met gemeente Hollands Kroon en Bouwbedrijf J.G. Appelman uit Anna Paulowna.



    0 reacties :

    Een reactie posten