VVD'er Meijdam ter discussie in Kamer

Datum:
  • vrijdag 23 november 2012
  • in
  • Categorie: , ,
  •  DEN HAAG - De positie van voorzitter Henry Meijdam van de nieuwe Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur is tijdens een debat in de Tweede Kamer ter discus komen te staan.


    Met de benoeming van de VVD'er Meijdam, oud-gedeputeerde van Noord-Holland, zou volgens een SP-motie 'de integriteit van het openbaar bestuur' in het geding zijn. Meijdam werd in een ofiderzoelcsrapport naar de bestunrscultuur in Noord-Holland begin deze maand verweten dat hjj 'vele petten tegelijk op had en deze gemakkelijk van plek liet wisselen'.

    Met zo'n kwalificatie is het onmogelijk de schljn van belangenverstrengeling niet op je te laden, meende SP-kamerlid Henk van Gerven gisteren. Hij vindt dat Meijdam de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen bij het adviesorgaan.

    Die opstelling leidde tot een woedende reactie van VVD-Karnerlid Ton Elias. Hij citeerde een passage uit het rapport waaruit bleek dat er over Meijdams handelen „geen gevallen bekend zijn waarin duidelijk regels werden overtreden."

    Ook Kamervoorzitter en VVD'er Anouchlta van Miltenburg maakte bezwaar. Meijdam kon zichzelf niet verdedigen en dan is het ongepast zijn positie ter discussie te stellen, meende zij. Eerder had minister Schultz van infrastructnur het al opgenomen voor haar partijgenoot. De schijn van belangenverstrengeling kleeft al snel aan bestuurders, meent ze.


    0 reacties :

    Een reactie posten