Vrijdag 14 dec. zitting over windturbine Grote Sloot 158

Datum:
  • donderdag 6 december 2012
  • in
  • Categorie: , , , ,
  • Zitting rechtbank Alkmaar over windturbine Grote Sloot 158 op vrijdag 14 dec. om 10.15 uur.
    Het beroep van Ina Vonk zal worden behandeld door een Meervoudige Kamer, d.w.z. door drie rechters:

     mr. M. Kraefft, mr. M.M. Kaajan en mr. B. Liefting-Voogd.

     De uitspraak is van landelijk belang. Er wordt niet alleen door juridisch Nederland (jurisprudentie) naar uitgekeken, maar ook door talloze lotgenoten, met name door turbine-slachtoffers in de Noordkop, zoals de Oostpolder in Anna Paulowna.

     De geluidsoverlast die de illegale turbine nu al 6 jaar dag en nacht veroorzaakt en de slagschaduwhinder hebben ernstige gevolgen voor de gezondheid van allen die in de buurt wonen. Chronische vermoeidheid (geregeld verstoorde nachtrust), hoofdpijn, exceem, stress etc.

     De kolossale windturbine aan de Grote Sloot in Sint Maartensbrug staat daar nu al ruim zes jaar zonder vergunning, m.a.w. volkomen illegaal!

    Gedeputeerde Staten heeft een besluit genomen (4-10-11) dat de molen weg moet. Gemeente Zijpe echter heeft hier bezwaar tegen gemaakt. Het beroep is door de gemeente Zijpe verloren en thans is deze gemeente in Hoger Beroep gegaan en loopt deze zaak nog.


    Overzicht Windturbine Grote Sloot 158

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Rechtbank Alkmaar staat er om bekend(bij de insiders) dat ze particulieren die een geschil met (plaatselijke)overheden hebben bijna nooit in het gelijk stellen.
    Te vrezen valt dan ook dat ze ook in dit geval met een flauwe kul argument komt om de illigaliteit van de molen te rechtvaardigen.

    Anoniem zei

    En wat is er uit gekomen?

    Een reactie posten