Verlaat ziet trafostation ook niet zitten

Datum:
  • zaterdag 10 november 2012
  • in
  • Categorie: , , , ,

  • VERLAAT - In alle commotie rondom het toekomstige transformatorstation langs de N241 hebben de bewoners van het Verlaat zich behoorlijk stil gehouden.

    DOOR LISET VAN RAVENZWAAIJ

    „De gemeenten hebben ons, dorpsraad Oude Niedorp, eigenlijk nooit bij de ontwikkeling betrokken", vertelt Wirn Moorman, voorz•tter van de: dorpsraad namens de bewoners.,„We hebben alles via de gemeentelijke websites, via de media en de actiegroep Houd de dorpen Groen vernomen."


    Pas toen locatie 5 bij het Verlaat dit voorjaar weer in beeld kwam in het derde onderzoek, besloot de dorpsraad om alles eens goed in de gaten te houden.

    „Dat het station er moet komen, is duidelijk. En dat we er met z'n allen last van gaan krijgen, is ook duidelijk. Bewoners van het Verlaat zien het transformatorstation goed op beide locaties. Of het nu bij De Weel komt of direct bij de rotonde, wij ,kijken er op uit. Dus wat ons betreft komt het station er liever helemaal niet. Maar als je kijkt naar waar je het transformatorstation het beste kunt wegwerken, is dat toch locatie 4. Daar is ruimte om een hoge wal met bomen om het gebied te plaatsen. Bij het Verlaat, is de ruimte voor een wal er niet en kunnen alleen bornen staan. Daar ligt het station er dan straks in zijn voile glorie en dat is geen gezicht. Misschien zijn er ook andere mogelijkheden. Wij willen in principe overal aan meewerken, maar dan zullen we ons eerst eens goed moeten laten informeren door onder anderen de wethouder. Hopelijk lukt dat  woensdag tijdens de informatieavond in 't Veld." .

    En daar kon het nog wel eens druk worden. ,,Nadat er is geflyerd om alle bewoners te attenderen op de informatieavond, is de eventuele komst van het trafostation weer onderwerp van gesprek in het dorp."



    NHD


    2 reacties :

    Anoniem zei

    Ook de dorpsraad van 't Veld-Zijdewind zijn totaal niet bij dat Trafostation betrokken door de gemeente Niedorp en later Hollands Kroon.

    Theo Moras zei

    De bewoners van het Verlaat hebben zich behoorlijk stil gehouden

    ,,De gemeenten hebben ons, als dorpsraad Oude Niedorp, eigenlijk nooit bij de ontwikkeling betrokken’’,

    Exact hetzelfde is bij de bewoners en de dorpsraad 't Veld-Zijdewind het geval , de dorpsraden zijn in 2010 een convenant overeen gekomen en hebben die gezamenlijk ondertekend.

    Helaas komt de gemeente deze afspraken niet na vandaar dat de rechter wordt ingeschakeld als het college hun standpunt niet wijzigt.

    Zowel de bewoners van het Verlaat als van 't veld en De Weel zien het transformatorstation goed op beide locaties.

    Voor wat het geproduceerde geluid en de andere (nog) niet bewezen ongemakken betreft ligt de locatie 4 klein 300 meter verwijderd en bij locatie 5 ongeveer 600 meter vanaf het Verlaat.

    Wat de afstand van de dichts aanwonende betreft is het in beide gevallen nagenoeg het zelfde.

    Dus of het nu bij De Weel komt of direct bij de rotonde, wat al deze bewoners betreft komt het station er liever helemaal niet.

    Een reactie posten