‘Treurnis’ over fout bestuur Noord-Holland

Datum:
  • dinsdag 13 november 2012
  • in
  • Categorie: , ,

  • Er komt geen systematisch onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij nog lopende projecten uit de periode-Hooijmaijers, zoals de oppositie in de Staten verlangde.

    DOOR JANETTE LUlCHIES EN KEES VAN DER MALEN 

    HAARLEM

    Proyinciale Staten van Noord-Holland betreuren de misstappen van oud-bestuurders bij de provincie. Zij menen dat  oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers en anderen de integriteit, betrouwbaarheid en het bestuurlijk gezag van de provincie hebben aangetast.

     De Staten verwijten het college van Gedeputeerde Staten en zichzelf dat zij in het verleden onvoldoende controle hebben uitgeoefend. Zij volgen daarin de conclusies van Schoon Schip, het externe  onderzoek  naar  de bestuurscultuur bij de provincie  Noord-Hplland. Met hun uitspraak rondden Provinciale Staten gisteren de discussie over het onderzoeksrapport af.

    Er komt geen systematisch onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij nog lopende projecten uit de periode-Hooijmaijers, zoals de oppositie in de Staten verlangde.
    Wel zegde commissaris van de Koningin Johan Remkes toe dat GS scherp zullen toezien op alle projecten die aan de orde zijn geweest in het onderzoek van de onafhankelijke commissie van hoogleraren. 

    Gedeputeerde Staten zullen wel actie ondernemen als in de lopende rechtzaak tegen de oud-gedeputeerde Hooijmaijers nieuwe feiten naar voren komen.

    Gedeputeerde Talsma (ruimtelijke ordening) benadrukte dat de provincie geen zaken doet met aannemers en vastgoedpartijen die in het strafdossier tegen Hooijmaijers worden genoemd.


    NHD 

    0 reacties :

    Een reactie posten