Schagen door met Westerink

Datum:
  • woensdag 28 november 2012
  • in
  • Categorie: , ,
  • HAARLEM - Op het Provinciehuis in Haarlem is Gerrit Westerink (62) gistermiddag officieel benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Schagen.
    DOOR RICHARD ZUT

    Commissaris van de Koningin Johan Remkes deed die bekendmaking na overleg met alle negen fractiovoorzitters van de fusiegemeente Schagen, die wordt geformeerd door de gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe. De partijen waren er snel uit. De bijeen-komst zou ruim twee uur in beslag nemen, maar al na een half uur kon Westerink de felicitaties samen met een bos bloemen in ontvangst nemen.

    Functie 

    Westerink, lid van de PvdA, was ook de enige kandidaat voor de tijdelijke functie, die hij naar verwachting tot eind september 2013 zal vervullen. Dan verwacht Remkes de nieuwe burgemeester te kunnen benoemen, waarvoor de vacature formeel per 1 januari aanstaande wordt opengesteld. Sinds 1 februari 2002 is Westerink al burgemeester van de huidige gemeente Schagen, waar hij daarvoor zeven jaar actief was als wethouder. Voordien was de in Schagen woonachtige Westerink docent Aardrijkskunde aan scholen-gemeenschap GSg (thans Regius College) in Schagen.

    Westerink reageerde verheugd op zijn benoeming: „Ik vind het mooi dat de nieuwe fractievoorzitters en de heer Remkes zoveel vertrouwen in mij stellen, en ik voel mij zeer vereerd dat ik deze klus mag doen. Het leuke is dat ik ook een rol heb gespeeld bij het fusieproces. Dat kan ik nu verder volgen en zo nodig zelf bijsturen."

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten