Lokaal verdriet vanwege Den Haag

Datum:
  • vrijdag 23 november 2012
  • in
  • Categorie: ,
  • Een Haags effect, dat weet ik zeker," zegt lijsttrekker Andre Groot Hij hoopte op acht zetels maar krijgt er vijf. ,,Tijd om de wonden te likken."

    Veel VVD'ers zijn uit protest over het regeerakkoord lokaal niet gaan stemmen, veronderstelt Groot. „Ondanks het podium van lokale media hebben we die mensen niet kunnen overtuigen dat het op plaatselijk niveau om heel andere zaken gaat." Met zijn vijf zetels voelt de VVD zich een redelijke coalitiekandidaat. Groot: „Ik denk dat ze niet om ons, en om de PvdA, heen kunnen:'

    Voor Ben Blonk (PvdA) zijn de vijf' zetels een teleurstelling. „We hadden op zes gerekend." Ook hij voert het resultaat terug op de perikelen in Den Haag. Grote winnaar CDA heeft 'een heel goede campagne gevoerd', zegt Blonk. „Ze hadden dan ook een ruimer budget. Wij hebben het gedaan met vijfduizend euro, wat deels van de partij kwam en wat we deels met de afdeling hadden gespaard. Meer wilden we er ook niet aan uitgeven"

    Friso Teering was onaangenaam verrast dat 'zijn' Duurzaam Natuurlijk Alternatief (een samensmelting van Duurzaam Schagen en Natuurlijk Zijpe) op een zetel bleef steken. „Ik rneende dat er zowel in Schagen als Zijpe een trouwe aanhang was, wiens vertrouwen we de afgelopen jaren ook niet hebben beschaamd, volgens mij. Waarom velen toch een andere keuze hebben gemaakt, is me dan ook niet duidelijk." Het is Teerink wel duidelijk geworden dat intensief campagne voeren loont. ,,Zoals het CDA drie weken lang heel staccato steeds zijn punten heeft herhaald. Maar dat is niet echt onze stijl:'

    Perry Vriend, initiatiefnemer en lijstaanvoerder van de Seniorenpartij Schagen, is zeer ingenomen met een entree met drie raadszetels. Waarbij de nummer vier van de lijst Ton Schouten uit Schagen door de voorkeursstemmen op het pluche plaats neemt in plaats van nummer twee Ger de Haan uit Callantsoog. "We willen in de raad eerst werk gaan maken van een gesloten belbussysteem", zegt Vriend.

     _______________________________________________________________

    Als CDA hebben we zelf voor budget gezorgd. 

    DOOR HANS DUIN

    SCHAGEN - Lijsttrekker Jelle Beemsterboer van het CDA zegt dat zijn partij 4500 euro steun van de landelijke partij heeft gehad bij de promotiecampagne voor de verkiezingen.

    Toen woensdagavond, tegen het middernachtelijk uur, duidelijk werd dat het CDA de grate winnaar van de gemeentelijke verkiezingen zou worden, luidde een van de analyses bij de verliezers: „Kunst. Ze hebben twintigcluizend (ook het getal dertigduizend werd genoemd, red.NHD) steun van de landelijke partij gehad.
    Daarom konden ze veel meer doen dan de andere partijen." Her CDA zou hierdoor meer reClame hebben kunnen maken. Beemsterboer geeft aan dat de steun uit Den Haag 4500 euro betrof: „We hebben voor de verkiezingen acties gehonden. Zoals een diner voor sponsors. En we hebben er zelf ook geld bijgelegd. Ikzelf heb bijvoorbeeld tweeduizend euro gegeven. En zo zijn er meet"

    0 reacties :

    Een reactie posten