Inwonertal Den Helder weer gedaald

Datum:
  • vrijdag 2 november 2012
  • in
  • Categorie: , , ,

  • DEN HELDER
    Het inwoneraantal van Den Helder is over de maand oktober verder gedaald. Het aantal inwoners lag per 
    1 november op 57.036 mensen, 25 minder dan een maand eerder.
    Over de maand september steeg het aantal inwoners nog met ruim honderd personen en kwam daarmee weer boven de 57.000 grens.
    Dat had de gemeente te danken aan een groot aantal inschrijvingen vanuit het asielzoekerscentrum. Dat heeft sinds kort een andere status en biedt alleen nog opvang aan uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen.

    1 reacties :

    Sam Kooy zei


    Inwoneraantal Den Helder

    Ofschoon geboren Jutter is het mij volslagen duidelijk wat de oorzaken moéten zijn van de al jaren gaande terugloop van het inwoneraantal van Den Helder.
    Slechts enkele:
    1. privatisering van de vroegere Marinewerf;
    2. terugloop werkgelegenheid vanwege de huidige crisis;
    3. minimalisering van de grootste werkgever van Den Helder: de Marine;
    4. het gemis aan welke uitstraling dan ook als woon- en verblijfsstad.
    5. winkelbestand dat is gelieerd aan een inwoneraantal van 100.000;
    6. Den Helder ligt "aan het einde van de wereld".

    Komende vanaf de veerboot Texel - Den Helder danwel uit de trein ontmoet je steeds weer het sfeerloze gevoel door de bebouwing, het kille van het Koningsplein en het alom geprezen of door de buitenstaander misprezen statue van het oude hoofdpostkantoor gekoppeld aan het centrale plein. Het sfeerloze parkje met de bekende scheve bomen ter plaatse van het aloude NS-station. Voorts de brede, koude en tochtige Beatixstraat waarvan geen enkele positieve uitstraling vanuit gaat. Kennelijk ook door de inwoners als zodanig ervaren gezien het minimale aantal bezoekers dat daar loopt.
    Wil Den Helder zichzelf nog enigszins profileren zal het Centrum totaal op de schop moeten, het Gemeentebestuur af zal moeten van de vroegere "doorbraakplannen" teneinde een publiekstrekker te worden.
    Sinds jaren is de stad slechts een doorgangscentrum naar elders (Texel) en niet méér ! Ik - en velen met mij - ben blij als de bus naar de veerboot vertrekt !


    Een reactie posten