Henri Meijdam stopt nu ook als lobbyist voor bouwsector

Datum:
  • maandag 5 november 2012
  • in
  • Categorie: , , ,

  • HAARLEM 

    Oud-Gedeputeerde van Noord-Holland en VVD-pro­minent Henri Meijdam stopt zijn activitciten als belangenbe­hartiger voor de bouwsector. Hij wil zo de schijn van belangenverstrengeling wegnemen.

    DOOR JANETTE LUICHIES EN KEES VAN DER MALEN

    De commissie die onderzoek deed naar de bestuurscultuur bij de provincie verwijt Meijdam dat hij 'vele petten tegelijk op had en deze gemakkelijk van Plek liet wisselen'. De VVD-frac­tie in Provinciale Staten verwelkomt de beslissing.

    Meijdam zegt tegen deze krant dat hij vanwege het be­lang van een onkreukbaar open­baar bgstuur iedere suggestie van belangenverstrengeling wil wegnemen'. Hij zegt ook te hechten aan - wat hij noemt 'mijn reputatie van integer bestuurder'.

    Meijdam heeft met zijn vrouw een adviesbureau voor bouwens en projectontwikkelaars. Het onderzoeksrapport Schoon schip en deze krant legden bloot dat de oud-Gedeputeerde bij zijn op­volgers Ton Hooijrnaijers en Laila Driessen lobbyde voor bouw­locaties in Noord-Holland. Daar­bij was niet steeds duidelijk in welke hoedanigheid Meijdam optrad. Meijdam is ook voorzit­ter van de Kamercentrale Haar­lem van de VVD. Zo waarschuwde hij zijn partijgenoot Driessen in een mail voor tegenwerking van het 'rnerendeels sociaalde­mocratische ambtenarengezel­schap' bij de provincie.

    Meijdam legde vorige week al per direct zijn commissariaat neer bij het Noord-Hollandse ontwikkelingsbedrijf SADC. Hij benadrukt dat hij in 2010 door Driessen is gevraagd voor deze functie en dat zijn andere func­ties destijds voor niernand een bezwaar vormden om hem te be­noemen. Meijdam zegt dat hij zijn functies voor het bedrijfsle­yen welbewust opgeeft omdat met name daar kritiek op is. „Als in de samenleving opvattingen veranderen, beweeg ik mee." Hij gaat wel verder met zijn advies­praktijk voor overheden.

    VVD-fractievoorzitter Cees Loggen vindt het 'een goede zaak' dat Meijdam stopt als cornmissaris en lobbyist voor de bouwsector. Hij benadrukt dat Schoon schip Meijdam 'geen on­oorbare handelingen verwijt'.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten