Dorpsraad wil nieuwe procedure transformatorstation

Datum:
  • vrijdag 2 november 2012
  • in
  • Categorie: , ,
  • 2 november 2012 - Dorpsraad ’t Veld/Zijdewind eist van het college Hollands Kroon dat zij de procedure rondom het transformatorstation opnieuw start.


    Noordkop

    Doet het college dit niet, dan stapt de dorpsraad naar de rechter. De dorpsraad stelt dat de gang van zaken niet rechtsgeldig is. ,,De weg is niet goed bewandeld door het college’’, zegt Ginus Hahn, voorzitter van de dorpsraad.

    ,,Het besluit over de locatie bij De Weel is in feite al lange tijd geleden genomen. Pas daarna wilde het college de mening van omwonenden horen. Dit moet precies andersom: eerst van gedachten wisselen en pas dan een besluit nemen. Het college hoort de belangen van bewoners te behartigen en dat gebeurt niet.’’

    Daarnaast valt de dorpsraad over het feit dat de motie tegen de komst van het trafostation bij De Weel, die is ingediend in de voormalige gemeente Niedorp, niet is overgenomen in de nieuwe gemeente.

    Wethouder Lia Franken laat weten geen aanleiding te zien om de procedure voor de omgevingsvergunning voor de bouw van het transformatorstation opnieuw te doen.

     Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten