Maffiose cultuur provinciebestuur

Datum:
  • zaterdag 20 oktober 2012
  • in
  • Categorie: , , ,
  • 20 oktober 2012 - Provincie NH  -  De verziekte bestuurscultuur bij de provincie Noord-Holland reikt verder dan alleen de persoon van de aangeklaagde oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers.


    DOOR JANETTE LUICHIES EN KEES VAN DER MALEN (NHD)

    Onderling spraken gedeputeerden en commissaris van de Koningin Harry Bprghouts elkaar aan in maffiose termen als ’Tonio’ (Hooijmaijers) en ’Alberto’ (Moens). Dit blijkt uit interne e-mails die deze krant heeft ingezien. Milieugedeputeerde Albert Moens (GoenLinks) bespreekt in 2008 met zijn collega’s hoe hij een voorgenomen overstap naar windenergiebedrijf Econcern geheim kan houden. Een precaire overstap omdat hij als gedeputeerde zaken doet met Econcern. Moens spreekt Hooijmaijers daarna in een e-mail aan met ’Tonio’ en eindigt met. ’Ciao, Alberto’. Commissaris Borghouts, die een cc heeft ontvangen, antwoordt: ’Alberto, Volgens mij primio.’ Uit een andere e-mail blijkt dat gedeputeerde ruimtelijke ordening, VVD’er Henry Meijdam, na zijn vertrek verschillende malen namens bouwbedrijven druk uitoefende op zijn opvolgers Ton Hooijmaijers en Laila Driessen, beiden ook VVD over wenselijke bouwlocaties.
    Meijdam had daar als directeur van zijn adviesbedrijf Meijdam & Overmars zelf belang bij. Meijdam, tevens voorzitter van de VVD Kamercentrale, presenteert zich in 2009 in een e-mail aan Driessen als haar partijgenoot, maar desgevraagd stelt hij tegenover deze krant dat hij haar aansprak als vertegenwoordiger van Noord-Hollandse aannemers en projectontwikkelaars.
    Meijdam vraagt Driessen ’een oogje te houden’ op locaties als: woonlandschap West-Friesland, Nederhorst den Berg Noord en de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In de e-mail waarschuwt Meijdam haar voor het ’merendeels sociaaldemocratische ambtenarengezelschap dat wellicht zal proberen ’om goede locaties met de grond gelijk te maken of ze niet eens aan jou te presenteren’.
    Oud-gedeputeerde Driessen, tegenwoordig burgemeester van Leiderdorp, zegt dat zij het schrijven voor kennisgeving heeft aangenomen. „In de structuurvisie, zijn de in de e-mail vermelde projecten niet opgenomen".
    Bron: NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten