Subsidie anderhalf miljoen behouden voor Kooyhaven

Datum:
  • donderdag 5 juli 2012
  • in
  • Categorie:
  • ANNA PAULOWNA - Er zit beweging in het project Kooyhaven; het watergebonden bedrijventerrein aan het Noordhollands Kanaal.
    Om een subsidie van anderhalf miljoen euro van het Rijk te behouden moet voor 1 januari volgend jaar gestart worden met de aanleg van een binnenvaartkade.

    In 2010 werd het geld toegekend voor dit werk – met de totale investering is drie miljoen euro gemoeid – maar tot op heden is er nog geen schop de grond in gegaan. Over het project zelf wordt al zo’n dertien jaar gesproken.

    Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu twijfelt aan de voortgang en wil meer zekerheid. Vanwege het ontbreken van private initiatiefnemers en vooruitlopend op het oprichten van het Havenbedrijf Den Helder werd de bal bij de gemeente Den Helder neergelegd. Die heeft op haar beurt de toezeggingen bekrachtigd, waardoor de voortgang op de rails is gezet.

    ,De zaak is onder controle’’, zegt wethouder Theo Meskers. Komende maandag heeft hij met de Helderse wethouder Kees Visser en gedeputeerde Jan van Run een bijeenkomst over Kooyhaven. ,,Dat is een afrondende bespreking. We hopen dan in exact in beeld te krijgen hoe we de uitvoering van het project zien.’’

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten