Merendeel verkiest andere burgemeester

Datum:
  • zaterdag 7 juli 2012
  • in
  • Categorie: , ,
  • zaterdag 7 juli 2012 

     Uitslag internetvraag over Jaap Nawijn 
    DOOR LYDIA JASPER
    HOLLANDS KROON
    Het merendeel van de respondenten ziet liever een ander persoon dan Jaap Nawijn burgemeester van Hollands Kroon worden. Zo blijkt uit een vraag op internet van de Schager Courant.
    Iedereen mocht deze week reage­ren via internet op de vraag ’Wat vindt u van de komst van burge­meester Nawijn naar Hollands Kroon?’. Zestien personen waren positief, maar van 91 mensen hoeft hij niet af te reizen naar de fusiegemeente. Daarbij is het op­vallend dat diverse respondenten liever waarnemend burge­meester Theo van Eijk op het grondgebied houden: ’De beste burgemeester die Hollands Kroon ooit gehad zal hebben.
    De nee-stemmers zijn niet mals in hun commentaar. Het wordt hem zwaar aangerekend dat hij als burgemeester na vijf jaar nog niet woont in zijn ge­meente. Een heleboel mensen vrezen dat Nawijn een dure bur­gemeester gaat worden. Dat hij in Heemskerk in opspraak is ge­raakt, door onder meer zijn de­claratiegedrag, is voor anderen reden om hem af te wijzen. Ook snappen sommigen niet dat er is gekozen voor een zestigjarige. ’Er is meer behoefte aan een am­bitieus iemand in plaats van ie­mand die komt uitbuiken’.
    Pluspunten zijn er ook. Een minderheid vindt dat Nawijn een kans moet krijgen zich te be­wijzen. Anderen stellen dat er al­leen herrie is ontstaan vanwege een onverkoopbaar huis.
    De SP-fractie heeft vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over de keuze van Jaap Nawijn als nieuwe burgemeester. Zij stelt dat Nawijn niet goed ligt in Heemskerk en het maar zeer de vraag is of zijn termijn verlengd zou worden. Ook meent zij dat er ’onrust’ is ontstaan onder de in­woners van Hollands Kroon.
    Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten