’De laatste loodjes’

Datum:
  • zondag 4 december 2011
  • in
  • Categorie: ,

  •  Anna Paulowna  -  CDA-poging ruimere bouwmogelijkheden mislukt.

    zondag 4 december 2011 

    Raadsvergadering 28 november 2011 van de gemeente Anna Paulowna.

    Algemene indruk:
    De gewijzigde machtsverhoudingen door verlies van PvdA en CDA na de verkiezingen komen op geen enkele wijze tot uiting; de VVD wacht lekker af welke hapklare brokken zij straks zullen nemen waarbij de voormalige machthebbers CDA en PvdA doen alsof hunne neuzen bloeden.
    Landbouw:
    1. Vlaming (CDA) stelt dat zij geruchten heeft gehoord over het gaan verzilten van het Lage Oude Veer. Dit blijken dan geruchten te zijn en de wethouder deelt mede dat dit geen zaak van de gemeente is maar van het waterschap.
    2. Nu hoorde stichting JAS onlangs meer dan geruchten over de schadelijke gevolgen van een landbouwgif; over deze meer dan geruchten heeft mevrouw Vlaming het niet gehad.
    Verenigingsleven:
    Verenigingen hebben een interessant stuk inkomen uit het inzamelen van oud papier waarbij zij tevens een minimumgarantieprijs van de gemeente krijgen. Volgens van der Laan (wethouder PvdA) die HVC een warm hart toedraagt, kan dit niet echt uit en is het beter de inzameling aan HVC over te laten. (De ambtenaren onderzoeken het nog.) Hoe dit voor de verenigingen afloopt weet geen mens maar gij, verenigingen, zijt gewaarschuwd. Hoewel HVC van de gemeentes, dus van ons is, is niet te verwachten dat deze club toeschietelijk jegens verenigingen is maar draait het bij hen alleen om management (incasseren).
    Onroerend goed en bestemmingsplan:
    1. Vlaming (CDA) stelt voor het maximaal te bebouwen deel van al bewoonde kavels in Breezand de mogelijkheid te geven fors uit te breiden in het bestemmingsplan, tot in sommige gevallen wel tot 200 m2 (170 + 30 vrij m2 te bouwen). Dit is veel meer dan toegestaan is in het buitengebied 105 m2 (75+ 30 vrij te bebouwen) maar belangrijker was de opmerking van van der Laan dat als hiervoor eenmaal gekozen is er niet meer te handhaven is op het gebruik van die extra ruimtes. Er zouden zich bedrijven vestigen en hij riep uit dat hij dan wel een stel extra handhavers kon aanstellen.
    2. Opmerking Stichting JAS t.a.v. handhaven: Dit nu is juist waaraan het in Anna Paulowna al decennia ontbreekt. (Handhavers zijn er wel maar handhaven homaar!)
    3. Naast Groenhof, het nieuwe wijkje nabij de Wallerweg wordt inmiddels een appartementencomplex (24 woningen) gepland wegens bedrijfsbeëindiging van het agrarisch bedrijf van VVD-raadslid Looijesteijn. (Hoe is de regeling hiervoor in het Best. Plan omzeild?) Dit appartementencomplex, met nieuwe eigen toegangweg (hoe is dat mogelijk?), wordt door het aanplanten van een groenzoom aan het oog onttrokken volgens de wethouder. Treurig is het dat in de voorsteltekeningen die groenzoom in de tuinen van de omwonenden getekend is; een positie op grond waarvan uiteraard niet te praten valt. Meskers (VVD), vond dat de projectleider maar met de bewoners hun grieven moest bespreken, wat geheel niet gebeurd is. Oplossen en dan komt het wel goed? Lekker gaat dat, het eigen project centraal stellen en op voorhand goedkeuren, zonder rekening te houden met de buurt, men gebruikt niet eens de tekeningen van het kadaster – wat gaat hier straks nog meer fout? Het werkelijke besluit van de raad valt op 12 december. (Vòòr 1 januari er even doordrukken?)
    4. Kruiswijk 3 moet en zal er komen; ook vanwege de broodnodige ontsluiting van Kruiswijk 1 en 2. Als u nu eens over dat bedrijvencomplex rijdt zult u zien dat daar alleen kleinschalige bedrijven met bedrijfswoningen staan. Kruiswijk 2 is nog lang niet vol; een behoefte tot uitbreiding c.q. aanleg van Kruiswijk fase 3 is niet aangetoond; noch werden daarover vragen gesteld.
    Fusieproces – de tweede kosten overschrijding?
    Na de minimaal €200.000 aan extra fusiekosten in ons artikel van oktober 2011 komen er tijdens deze gemeenteraadsvergadering nog eens € 384.000 bij aan onvoorziene kosten voor 2011. Het spreekt vanzelf dat dit verzoek door de raad goedgekeurd wordt zonder het stellen van lastige vragen. De overheid bepaalt en de burger betaalt.
    Zoutstrooien en sneeuwvrij houden.
    Wel, daar heeft elk raadslid verstand van en een heerlijk onderwerp om in detail over te leuteren. De Stoomweg stond toevallig niet op het lijstje en wordt dat en dat straatje ook gedaan en als dan dat en dat gebeurt? Van der Laan suste de gemoederen door te stellen dat er alleen maar gestrooid en/of geschoven gaat worden afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse en dat voor dit werk geen vast budget is maar de kosten achteraf bepaald zullen worden.
    Huisvestingsbeleid voor ouderen met ouderdomskwalen.
    Franken maakt geheel onverwacht gewag van een nieuw te bouwen complex voor mensen met ouderdomskwalen ergens in de kern van Anna Paulowna. Zij refereert hierbij naar de “ Polder Residence” aan de Stoomweg waarvan de gebrekkige bewoners op diezelfde Stoomweg hun wandelingetjes maken, intussen voorbij gescheurd door bezeten automobilisten en bollenkwekers met een strodek psychose op dubbellucht tractoren. Daar schuifel je dan met je zwakke gebrekkige beentjes achter je rollatortje, terwijl je door die krachtpatser monsters de berm ingedrukt wordt.
    Tevens tipte Franken geheel onverwacht de mogelijkheid aan dat het appartementencomplex bij Groenhof (zie onroerend goed en bestemmingsplan pt. 3) eveneens de mogelijkheid zou kunnen krijgen daar zorgbehoevende ouderen te huisvesten. Geen woord werd gerept door Franken over te voeren beleid inzake huisvesting van zorgbehoevende ouderen, noch enige vraag daarover werd door de raad gesteld.
    JAS begrijpt wel waarom er geen vragen over beleid gesteld werden; eenvoudig omdat zo’n beleid/planning er niet is, wat moge blijken uit de hierboven gegeven voorbeelden. De hele handelswijze is die van de firma HAP SNAP; welbekend in de polder Anna Paulowna.
    Bron: redactie Stichting JAS

    0 reacties :

    Een reactie posten