Warmerdam wint geding Boemerang

Datum:
  • zaterdag 23 juli 2011
  • in
  • Categorie: ,
  • 23 juli 2011 - Anna Paulowna  -  Geschil over goothoogte. De bouwvergunning is ten onrechte geweigerd. 

    Ondernemer Piet Warmerdam heeft de rechtszaak over de verbouwing van de Boemerang tegen de gemeente Anna Paulowna gewonnen.
     
    „Ik ben hier ruim twee jaar mee bezig geweest en ik ben ontzettend blij, dat ik nu in het gelijk ben gesteld." Piet Warmerdam kreeg zijn cadeautje voor de kermis gisteren al in de vorm van een voor hem positief besluit van de Alkmaarse rechtbank.
     
    Waar ging het om? B en W van de Polder besloten in juli 2009 om de ondernemer, die het hotel aan de Molenvaart wilde vergroten, geen vergunning te geven. Warmerdam ging hier niet mee akkoord en besloot tot een rechtszaak. De rechtbank zegt nu dat de bouwvergunning ten onrechte is geweigerd.
     
    Het bouwplan gaat om de uitbreiding van het hotel. Aan de achterzijde worden veertien vierpersoonskarners gebouwd en er komen zeventien parkeerplaatsen op eigen terrein.
     
    In het bestaande pand, waarin een voormalige dienstwoning aanwezig is, worden drie kamers gebouwd. Na de verbouwing heeft het hotel een capaciteit van 24 kamers, waarin 96 personen kunnen overnachten.
     
    Het gesteggel ging over de goothoogte op een gedeelte van het perceel.
     
    Nu de rechtbank Warmerdam in het gelijk stelt, wordt het besluit dat het college heeft genomen vernietigd. De gemeente moet nu een nieuwe beslissing nemen. Voorts dienen de proceskosten en het griffierecht aan Warmerdam vergoed te worden door de gemeente. Ondernemer Warmerdam rekent er nu op dat de bouwvergunning, zoals hij die heeft aangevraagd, verleend moet worden.
     
     
    Bron: NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten