Fietspad Balgzand blijft taboe

Datum:
  • dinsdag 12 juli 2011
  • in
  • Categorie: ,
  • 12 juli 2011 - Wieringen  -  Er komt definitief geen fietspad langs het Balgzand. 

    Dat heeft het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier besloten op basis van een rapport van Imares.
     
    Daarin wordt geconcludeerd dat het vogelleven te zeer verstoord wordt, als mensen daar buitendijks langs de Waddenzee gaan fietsen. Uit kringen van fietsers, die dagelijks voor hun werk van Wieringen naar Den Helder rijden, is op de route binnendijks aangedrongen.
     
    Niet alleen omreden van de schoonheid der natuur, maar ook omdat de veiligheid ermee gediend zou zijn. De fietsers die naar het marineterrein moeten, dienen bij Van Ewijcksluis en bij De Kooy de N99 over te steken en dat zou in het andere geval niet meer nodig zijn.
     
    De gemeente Wieringen zag de route langs de waddenkust als een middel om de waarde van het gebied voor toeristen en recreanten te verhogen. Alles tevergeefs, gezien de hoge waarde die aan het Balgzand wordt toegekend als broed- en rustgebied voor vogels, waaronder een aantal zeldzame soorten verkeert.
     
    “We kunnen er lang over blijven praten, maar op basis van deze informatie moeten we ons erbij neerleggen dat er geen fietspad zal komen,” aldus de Wieringer burgemeester Marjan van Kampen.
     
     
    Bron: HHNK

    0 reacties :

    Een reactie posten