’Polenhotel’ even vergeten

Datum:
  • donderdag 26 mei 2011
  • in
  • Wieringermeer  -  Wethouder Medemblik: 900 jongelui bij elkaar zetten is vragen om problemen.

      Wethouder Peter Ruijter van Wieringermeer erkent dat hij onlangs bij een overleg met zijn collega van Medemblik het plan voor grootschalige opvang van seizoenarbeiders had moeten opnoemen. „Het is me gewoon ontschoten."

     
    De beide colleges van de buurgemeenten hadden vorige week nog onderling overleg. Daarbij kwam ook de problematiek rondom seizoenarbeiders ter sprake. Maar wethouder Ruijter vergat om het principeverzoek voor plan van twaalf woongebouwen voor de huisvesting van - op
    termijn - bijna duizend mensen daarbij op te noemen. De initiatiefnemers wil die ’kazerne’ voor buitenlandse werknemers vestigen nabij de Oosterlanderweg op het gebied van Agriport, vlak bij de dijk met Medemblik.
     
    Volgens Ruijter had het wel gepast om het plan met de buren te bespreken. „Maar het gesprek ging over hele diverse zaken. En we kwamen in tijdnood en toen is het me ontschoten. Maar ik ga het alsnog met mijn collega bespreken." Wel had Medemblik kunnen weten dat de grootschalige huisvesting daar mogelijk was. „Het staat namelijk in onze notitie huisvesting seizoenarbeiders", zegt Ruijter.
     
    Medemblik wist ook dat ooit, als onderdeel van Agriport, ook woningbouw voor de werknemers was gepland. „Niet op die plek en niet zo grootschalig. Als je negenhonderd jongelui bij el kaar zet, geeft dat problemen. Zo’n grote groep is niet beheersbaar, dat is bijna vragen om moeilijkheden", zegt wethouder Kasper Grutter van Medemblik.
    Medemblik ontwikkelt zelf ook plannen voor de huisvesting van seizoenwerkers. Zo is er bij Andijk in het kassengebied ruimte voor een huisvestingscomplex. „Maar lang niet zo grootschalig als hier. Wij denken aan niet meer dan tweehonderd werknemers. Natuurlijk moeten ze goed gehuisvest. Maar niet op deze manier."
     
    Zodra die mogelijkheid zich voordoet zal Medemblik bezwaar indienen tegen bet plan bij Agriport. Voor die tijd hoopt het college zijn buren duidelijk te maken dat het simpelweg geen goed plan is. „Je moet zoiets dicht tegen een kern plannen, zodat deze mensen echt kunnen integreren."
     
    Medemblik is er klaar mee. „We hebben, al genoeg op de rand van de Wieringermeer: Agriport zonder fatsoenlijke ontsluiting, een gasstation, de vuilstort, plannen voor een windmolenpark en nu weer deze kazerne."
     
     
    Bron: NHD





     

    0 reacties :

    Een reactie posten