Komst tweede datacenter onzeker

Datum:
  • maandag 11 oktober 2010
  • in
  • Categorie:
  •  Wieringermeer  -  De economische malaise heeft nog steeds nadelige gevolgen, ook voor de gemeente Wieringermeer. 

    DOOR MIKE DEUTEKOM
     
    De komst van een tweede datacenter bij de kassen van Agriport A7, lijkt - in elk geval voorlopig - van de baan.
     
    Volgende week donderdag beslist de gemeenteraad zeer waarschijnlijk dat er in het bestemmingsplan meer ruimte komt voor datacenters op het agribusi­snessterrein Agriport A7. Die procedure moest aan het begin van het jaar met spoed worden opgestart, omdat er naast het eerste datacenter van Parthenon nog een geinteresseerde partij was. In datacenters draaien uur per dag grote hoeveelheden geheu­genschijven. De warmte die daar­bij vrij komt, kan op Agriport ge­bruikt worden voor verwarming van de daar aanwezige groentekassen. Daardoor ontstaat er een milieuvriendelijke combinatie.
     
    Reden voor Wieringermeer om ruimte te maken op het agri­businessterrein van Agriport. Wethouder Cees List: „De komst van Parthenon is al rond. Maar er waren nog meer gegadigden om op Agriport een datacenter neer te zetten. Vandaar dat we de pro­cedure zijn gestart om het be­stemmingsplan aan te passen. Maar helaas heeft de tweede ge­gadigde gemeld het besluit om te komen voorlopig uit te stellen. De reden die wordt gegeven is de economische situatie."
     
    Van het uitstel hoeft echter geen afstel te komen. Alle partij­en in de gemeenteraad zijn het er over eens dat de combinatie van datacenters en kassen erg goed is. Daarom zal volgende week donderdag tijdens de raadsver­gadering de bestemmingsplan­wijziging vrijwel zeker worden goedgekeurd.
     
     
    Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten