Den Helder stapelt plannen op plannen

Datum:
  • zaterdag 23 oktober 2010
  • in
  • Categorie:
  • 23 oktober 2010

    Anna Paulowna - Zodra het woord stadsregio deze week viel, kreeg burgemeester Arnoud-Jan Pennink een sterk gevoel van déjà vu.
    DOOR LYDIA JASPER

    Zodra het woord stadsregio deze week viel, kreeg burgemeester Arnoud-Jan Pennink een sterk gevoel van déjà vu. Toen hij nog als wethouder werkte in stadsdeel Amsterdam Zuid kwam hij de term al vaker tegen. Als vehikel om geld te genereren.

    Pennink zegt niet met de rug naar Den Helder te staan. Als een plan steun verdient, dan krijgt die dat. Maar Pennink geeft eerlijk toe er blij mee te zijn als Den Helder ‘een beetje Rotterdamse mentaliteit’ zou tonen. Geen gezanik en de handen uit de mouwen. "Ik heb vaker gezegd dat Den Helder moet stoppen met het stapelen van plannen. Kies er nou een uit en breng dat tot een succesvol einde."

    Hij noemt als voorbeeld de groene stroom haven die Den Helder wil realiseren. „Geweldig, maar bij ons ligt het concept Kooyhaven al klaar. De intentieovereenkomst is deze maand ondertekend, maar wij hadden liever de realisatieovereenkomst voorzien van een krabbel. Anna Paulowna is klaar en zit nu te wachten op Den Helder en de Provincie."

    Pennink heeft al heel wat jaren Den Helder als buurgemeente meegemaakt. „Toen Jeroen Staatsen burgemeester was, riep hij dat het inwoneraantal naar de 75.000 moest groeien, terwijl je dus een neerwaartse spiraal zag. Bij Stefan Hulman zag je weer allerlei plannen verschijnen."


     Bron: NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten