Positieve houding motorcross van tafel

Datum:
  • vrijdag 10 september 2010
  • in
  • Categorie:
  •  Wieringermeer  -  De hele gemeenteraad is voor een officiële afsluiting van het motorcrossverhaal in de gemeente. 

    DOOR MIKE DEUTEKOM
     
    Progressief Wieringermeer (PW) wil dat de gemeenteraad van Wieringer­meer officieel een ’neutrale grondhouding’ aanneemt over een eventuele komst van een rno­torcrossterrein.
     
    De fractie van PW kondigde gis­teravond tijdens de commissie grondgebiedzaken aan dat het daarvoor in de raadsvergadering met een amendement komt, op het voorstel tot de officiële beëin­diging van de werkzaamheden om tot een crossterrein te ko­men. 
     
    De hele gemeenteraad is voor een officiële afsluiting van het motorcrossverhaal in de ge­rneente. Jarenlang is er geprobeerd in de uitgestrekte polder een permanent motorcrosster­rein te realiseren, maar mede door een gewijzigde opstelling bij de provincie is dat niet ge­lukt. Noord-Holland gaat nu voor een permanente locatie bij Den Helder, en de Wieringer­meer wordt niet meer genoemd in de plannen voor een crosster­rein.
     
    Dat vindt PW prima, alleen wil de partij dat de eerder door de ge­meenteraad aangenomen ’posi­tieve grondhouding’ voor zo’n voorziening wordt gewijzigd in ’neutraal’.
     
    ,,Wij willen dat, als er in de toekomst opnieuw naar de Wieringermeer wordt gekeken voor een motorcrossterrein, het dui­delijk is dat we er niet langer au­tomatisch positief tegenover staan. De eerder gedane raad­suitspraak dient daarom officieel te worden veranderd in ’neu­traal’. Daarom komen wij in de raad met een amendement", zei PW-raadslid Iddo Bakker.
     
    Volgens wethouder Cees List is zo’n toevoeging helemaal niet nodig. „De raad zegt straks dat we stoppen met het motorcros­sterrein. Punt."
     
    Of er überhaupt een meerder­heid voor dat amendement te vinden is, valt nog te bezien. Het CDA gaat in elk geval niet mee. „Dit is een politiek zeer gevoelig onderwerp geweest de afgelopen tien tot vijftien jaar. Maar het CDA is altijd voor de komst van een motorcrossterrein geweest. En dat is niet veranderd. Wij hoe­ven onze grondhouding dan ook niet te veranderen", zei fractie­voorzitter Theo Groot.
     
    Gemeentebelangen vindt het nog altijd jammer dat er geen baan voor de crossers is gereali­seerd in de gemeente. Raadslid Ada Staal: „Het is vooral jammer voor die grote vereniging van crossers. Er had hier toch ergens een plek gevonden moeten kun­nen worden."
     
     
    Bron: NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten