Techport; knipoog naar Agriport A7

Datum:
  • woensdag 7 juli 2010
  • in
  • Categorie:
  •  Wieringermeer  -  Techport A7 moet een bundeling worden van bedrijven die innovatief zijn, die zich bezighouden met hoogstandjes in techniek of ontwikkeling.

    Techport A7 (met een knipoog naar Agriport A7) is in de regio een nieuw initiatief, dat zichtbaar moet maken dat er in de kop van Noord-Holland diverse bedrijven zitten met een hoge technologische kennis.
     
    Techport A7 moet een bundeling worden van bedrijven die innovatief zijn, die zich bezighouden met hoogstandjes in techniek of ontwikkeling. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en HGG (hoogwaardige metaaltechnologie) in Wieringerwerf hebben daarvoor het initiatief genomen. Op Robbenplaat, naast HGG is reeds bedrijventerrein gereserveerd voor bedrijven die zich met hoogwaardige technologieën of ontwikkelingen bezighouden.
     
    Maar het is beslist niet de bedoeling om alle bedrijven daar op één terrein bij elkaar te brengen. ,,Het gaat er vooral om zichtbaar te maken wat in de Kop van Noord-Holland leeft,’’ vertelt Jos Klaver, de kwartiermaker voor de Techport A7 plannen. Bij HGG was gistermorgen een eerste bijeenkomst met bedrijfsleven, onderwijs en andere instanties uit de Noordkop. Gezien de animo is besloten om door te gaan. Klaver zal, namens het ontwikkelingsbedrijf in een rapportage aangeven op welke manier Techport A7 een vervolg kan krijgen.


    Bron: NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten