11 mei 2010
Anna Paulowna - Coalitiepartijen wuiven ’vertrouwensbreuk' weg
DOOR LYDIA JASPER
Bewoners van de Oostpolder die op hun rust zijn gesteld, kunnen opgelucht adem halen. Er komt geen golfbaan, recreatie en zorghotel in hun achtertuin.
De raad van Anna Paulowna schoot gisteravond het idee af. Er hoeft geen nader onderzoek te komen naar de haalbaarheid van de zogeheten gebiedsontwikkeling. Na een korte schorsing liet het college weten het idee op die plek te laten varen.
Voor de fracties sprak de hoorzitting van 30 maart boekdelen. Van de betrokkenen die aan het woord waren gekomen, waren alleen de twee partijen projectontwikkelaar Par 2 en cooperatie ZAP positief over de ingrijpende plannen voor zowel de Oostpolder als voor Van E wijcksluis.
De PvdA wil, aldus Mark Versteeg het plan op de oorspronkelijke locatie bij Wieringerwaard realiseren. „Maar een andere locatie is ook mogelijk."
Volgens VVD’er Theo Meskers is die plek onmogelijk, omdat Gerhard van Galen van golfresort Regthuys in Winkel daar een lap grond heeft gekocht. De ondernemer verkoopt het niet zolang het plan voor de golfbaan nog bestaat.
Wethouder Fijko van der Laan meldde dat er voor deze plek sowieso flinke belemmeringen zijn. „De Provincie wil daar vogelweidegebied van maken. Wij hebben laten weten tegen te zijn."
Meskers suggereerde dat in de kwestie Oostpolder de wethouder onder vuur was komen te liggen bij de coalitiepartijen. „Dat de gemeenteraad de regierol van het college over heeft genomen omdat het plan werd gekraakt, is geen normale gebeurtenis." Hij sprak dan ook van een vertrouwensbreuk en kreeg daarin steun van Lijst Leal.
Zowel CDA als PvdA wuifden dat echter weg. Elaine Vlaming (CDA): „Er is geen sprake van een vertrouwensbreuk. De locatie is niet geschikt, maar we houden onze opties open. Een zorghotel op de oorspronkelijke locatie zou bijvoorbeeld de werkgelegenheid verbeteren."
Volgens Versteeg verschilden de wethouder en zijn partij alleen van mening: „Geen man overboord." Van der Laan stelt dat het golf-baanplan slechts gerealiseerd kan worden bij aankoop van agrarische grond van
€ 5 per vierkante meter. „Elke euro meer maakt het financieel niet mogelijk." Hij raadde iedereen aan om rustig af te wachten. „Speel niet zelf de rol van ontwikkelaar. Initiatieven komen vanzelf tot ons en wij kunnen ze dan beoordelen."
Bron: NHD
0 reacties :
Een reactie posten