Geen golfbaan in Oostpolder

Datum:
  • dinsdag 11 mei 2010
  • in
  • Categorie: , ,
  • 11 mei 2010 Anna Paulowna - Coalitiepartijen wuiven ’vertrouwensbreuk' weg

     DOOR LYDIA JASPER

    Bewoners van de Oostpolder die op hun rust zijn gesteld, kunnen opgelucht adem halen. Er komt geen golfbaan, recreatie en zorghotel in hun achtertuin.

     De raad van Anna Paulowna schoot gisteravond het idee af. Er hoeft geen nader onderzoek te komen naar de haalbaarheid van de zogeheten gebiedsontwikke­ling. Na een korte schorsing liet het college weten het idee op die plek te laten varen.

    Voor de fracties sprak de hoor­zitting van 30 maart boekdelen. Van de betrokkenen die aan het woord waren gekomen, waren alleen de twee partijen project­ontwikkelaar Par 2 en cooperatie ZAP positief over de ingrijpende plannen voor zowel de Oostpol­der als voor Van E wijcksluis.

    De PvdA wil, aldus Mark Ver­steeg het plan op de oorspronke­lijke locatie bij Wieringerwaard realiseren. „Maar een andere lo­catie is ook mogelijk."

    Volgens VVD’er Theo Meskers is die plek onmogelijk, omdat Gerhard van Galen van golfre­sort Regthuys in Winkel daar een lap grond heeft gekocht. De on­dernemer verkoopt het niet zo­lang het plan voor de golfbaan nog bestaat.

    Wethouder Fijko van der Laan meldde dat er voor deze plek sowieso flinke belem­meringen zijn. „De Provincie wil daar vogelweidegebied van ma­ken. Wij hebben laten weten te­gen te zijn."

    Meskers suggereerde dat in de kwestie Oostpolder de wethou­der onder vuur was komen te lig­gen bij de coalitiepartijen. „Dat de gemeenteraad de regierol van het college over heeft genomen omdat het plan werd gekraakt, is geen normale gebeurtenis." Hij sprak dan ook van een vertrou­wensbreuk en kreeg daarin steun van Lijst Leal.

     Zowel CDA als PvdA wuifden dat echter weg. Elaine Vlaming (CDA): „Er is geen sprake van een vertrouwensbreuk. De locatie is niet geschikt, maar we houden onze opties open. Een zorghotel op de oorspronkelijke locatie zou bijvoorbeeld de werkgele­genheid verbeteren."

    Volgens Versteeg verschilden de wethou­der en zijn partij alleen van me­ning: „Geen man overboord." Van der Laan stelt dat het golf-baanplan slechts gerealiseerd kan worden bij aankoop van agrarische grond van
    € 5 per vierkante meter. „Elke euro meer maakt het financieel niet mogelijk." Hij raadde iedereen aan om rustig af te wachten. „Speel niet zelf de rol van ont­wikkelaar. Initiatieven komen vanzelf tot ons en wij kunnen ze dan beoordelen."

     Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten