Blik blijft toch op golfbaan Oostpolder

Datum:
  • maandag 10 mei 2010
  • in
  • Categorie: , , ,
  • 10 mei 2010 Anna Paulowna - Mits er geen bezwaren zijn vanuit de gemeenteraad gaat het onderzoek naar de golfbaan van de Oostpolder gewoon door.
    DOOR LYDIA JASPER 

     Zo meldt wethouder Fijko van der Laan. Vanavond staat de gebiedsontwikkeling van de Oostpolder op de raadsagenda van Anna Paulowna.

    Projectontwikkelaar Par 2 wil in de Oostpolder een golfbaan, re­creatiewoningen en aanverwan­te voorzieningen zoals een na­tuurgebied en wandelpaden rea­liseren. Deze visie wordt niet door iedereen omarmd. Vooral vanuit de omwonenden is er veel tegenstand. De visie is vertaald naar vijf varianten. Uiteenlo­pend van geheel afzien (variant 1) naar een project waarbij zelfs de verplaatsing van ZAP en de ma­nege uit Van Ewijcksluis te voor­schijn kwamen (variant 5).

    Een erfenis uit het verleden ligt ten grondslag aan het ver­haal. De golfbaan met toebehoren maakt namelijk deel uit van de projectovereenkomst Wierin­gerwaard en Par 2 verplichtte zich om deze voorziening te rea­liseren binnen, de gemeente. Op twee eerdere locaties kwam de projectontwikkelaar er met de grondeigenaren niet uit en er werd dus uitgeweken naar een plek langs het Amstelmeer.

    Tijdens een hoorzitting, die op 30 maart werd gehouden, kwamen diverse partijen aan het woord. Daar bleek het leeuwen­deel van de betrokkenen niet warm te lopen voor ingrijpende plannen. Als er wat moet gebeuren in de Oostpolder, dan zou de voorkeur uitgaan naar kleine aanpassingen. Anderen gaven aan niets te willen veranderen. Alleen coöperatie ZAP kon zich vinden in variant 5.

    Van der Laan denkt niet dat het verkeerd is om onderzoek te doen naar de haalbaarheid. „Op voorhand de visie van project­ontwikkelaar Par 2 afwijzen duidt op kortzichtigheid. Het onderzoek kunnen we op door ons gestelde voorwaarden doen. We kunnen dan kijken naar de haalbaarheid en of er voldoende draagvlak is."

    Natuurlijk is het afwachten of de gemeenteraad zijn mening deelt, want die heeft in deze het laatste woord. 

    Van der Laan kreeg in deze zaak al de nodige kritiek te ver­duren. Zo zou hij als ’hoeder van het open landschap’ dat nu ver­kwanselen. ,,Daar heb ik met be­trokkenen al over gesproken. Ik zie de Oostpolder als een open landschap. Je kunt altijd kijken of er ontwikkelingen mogelijk zijn, onder kaders en randvoor­waarden die de gemeente stelt. Voor de duidelijkheid: er is nog geen schep in de grond gezet."

    Bron: NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten