Omwonenden met klachten in herhaling

Datum:
  • woensdag 10 maart 2010
  • in
  • Categorie: ,
  • 10 maart 2010 Anna Paulowna - Het college had gewoon handhavend moeten optreden.


    DOOR LYDIA JASPER 

    Omwonenden van ZAP in Van Ewijcksluis voelen zich door de gemeente Anna Paulowna en de Milieudienst niet se­rieus genomen in hun klach­ten. Zij ervaren (geluids-en stof)overlast en hun verzoek om handhavend op te treden, werd afgelopen zomer niet ge­honoreerd. In de herhaling dus.

     De commis­sie bezwaarschriften boog zich maandagavond over de afwij­zing van het verzoek. S. Grasboer van Schenkeveld Advocaten deed namens P. van der Munnik en G. Saparow het woord. Op de pu­blieke tribune zaten de buren, die geheel achter het verhaal stonden: „Maar het is beter om alles onder één naam te doen."

    Andere klachten vanuit de buurt behelzen verkeersoverlast van zwaar vrachtverkeer, onge­dierte en het ontbreken van een brand aanvalsplan. De gemeente weerlegt deze punten. Zo ver­wijst zij naar een akoestisch on­derzoek waaruit bleek dat de ge­luidsnormen alleen tijdens de aardappeloogst marginaal wor­den overschreden. Volgens de omwonenden zijn de uitkom­sten van dit onderzoek niet ge­heel correct. Zo werd het uitge­voerd in juni. Toen de graandro­gerij niet in werking was.

    Volgens Grasboer heeft het Polderse college naar aanleiding van de klachten onvoldoende on­derzocht of er daadwerkelijksprake is van geluids- en stofo­verlast. „Het is voorbij gegaan aan het feit dat ZAP in strijd met het geldende bestemmingsplan op de locatie is gevestigd." ZAP zit daar vanaf 1950 en haar aan­wezigheid en activiteiten vallen volgens de gemeente onder overgangsbepalingen.

    Grasboer meent dat het college gewoon handhavend had moeten optreden. „Slechts on­der bijzondere omstandigheden mogen B en W daarvan afzien, bijvoorbeeld indien sprake is van een concreet zicht op legalisatie ’ of van bijzondere omstandighe­den. In het geheel is in het be­streden besluit niet gemotiveerd of hiervan sprake is." Volgens haar is er nog steeds overlast.

     Uitspraak binnen drie weken.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten