Duineveld biedt ook grond aan.

Datum:
  • dinsdag 6 oktober 2009
  • in
  • Categorie:
  • 6 oktober 2009

    Anna Paulowna - Aankopen op terrein Kooyhaven 


    In navolging van de firma Spaansen Holding BV uit Winkel heeft ook de firma P&G Duineveld uit Breezand grond in het plangebied van Kooyhaven te koop aangeboden aan de gemeente Anna Paulowna.

    De gemeente heeft WVG (Wet Voorkeursrecht Gemeenten) gevestigd op gronden waar Kooyhaven – officieel bekend als regionaal havengebonden bedrijventerrein – is gepland.

    Reden waarom de beide firma’s als eer­ste bij Anna Paulowna aanklop­pen.

    Amendement 

     Oorspronkelijk stond gister­avond alleen de verkoop door Spaansen op het programma, maar doordat pas op 15 septem­ber bekend was dat ook Duine­veld haar gronden aanbood, moest het originele voorstel iets worden aangepast. Het raads­voorstel was in de gepresenteer­de vorm niet compleet. In een korte schorsing kwamen de frac­tievoorzitters van CDA, VVD en PvdA met een amendement op de proppen.

    Onafhankelijk raadslid Jacint van Zaal was gis­teravond niet aanwezig.

    De gemeente participeert wel­iswaar in Kooyhaven, maar heeft aangegeven geen enkel financi­eel risico te willen lopen. Zij koopt de gronden dan ook niet, maar vraagt de Provincie dat te doen of verzoekt de Provincie an­ders om garant te staan.

    „Dins­dag is daar door de Provincie over vergaderd", zo meldde wet­houder Fijko van der Laan. „Zij heeft besloten om de gronden van Duineveld te verwerven."

    Voor Spaansen ging deze vlie­ger echter niet op. De Provincie was niet geïnteresseerd. „Om die reden heeft Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord besloten om tot aankoop over te gaan."

    Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is samen met Heijmans initiatiefnemer van de plannen.

    De Polderse politiek hamerde er op dat in toekomstige ontwik­kelingen de gemeente absoluut geen risico wil lopen. Ook waren er aanvullende vragen over de gang van zaken wanneer een ko­per of verkoper zich terug zou trekken. Tenslotte is het niet ge­heel ondenkbaar dat er strubbe­lingen ontstaan over de (vraag) prijs. 

    Onderhandelingen 

    „Als de verkopende partij stopt, dan stoppen ook de onderhande­lingen", vulde Van der Laan aan. ‑ „De WVG blijft dan op de gron­den rusten en als de eigenaar ze later evengoed wil verkopen, dan dienen ze als eerste aan de ge­meente te worden aangeboden." In dit geval is een derde partij – Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland Noord – de ko­per. „Als die derde partij het geld niet kan ophoesten, komen de onderhandelingen tot stilstand en kan de verkopende partij aan iedereen de gronden aanbie­den."

     Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten