SP: ’Verplaatsing ZAP Van Ewijcksluis nog steeds wenselijk’

Datum:
  • donderdag 24 september 2009
  • in
  • Categorie: ,
  • 24 september 2009 Anna Paulowna - "De bedoeling is dan wel dat er een veel kleiner aantal woningen voor terugkeert dan de honderd waar eerst over werd gesproken.” 


     De SP stelt in schriftelijke vragen dat de verhuizing van het bedrijf van de Zaaizaad en Aardappel Pootgoedtelersvereniging (ZAP) uit de woonkern Van Ewijcksluis nog steeds wenselijk is.

    SP-statenlid Richard de Graaf: ,,de bedoeling is dan wel dat er een veel kleiner aantal woningen voor terugkeert dan de honderd waar eerst over werd gesproken.”

    Op dit moment zorgt de drogerij van de landbouwcoöperatie ZAP voor veel stof- en geluidsoverlast. Ook het vele transportverkeer vormt een probleem.

    Eerdere plannen van de gemeente Anna Paulowna en een projectontwikkelaar om het bedrijf te verplaatsen liepen vast op protest van omwonenden tegen de honderd woningen die ervoor terug zouden keren.

    De SP vraagt nu aan het Provinciale college van Gedeputeerde Staten om te onderzoeken of er een kleinschaliger alternatief mogelijk is, dat meer past bij het pittoreske karakter van het buurtschap.

     Van Ewijcksluis ligt pal naast de ecologische hoofdstructuur (EHS) van de Provincie.


     Lees ook:

     De politiek en Van Ewijcksluis

     Nieuwbouwplannen ZAP Van Ewijcksluis

     VAN EWIJCKSLUIS ZAP-loods erbij?


    0 reacties :

    Een reactie posten