Raad ruziet over woonvergoeding burgemeester Nawijn

Datum:
  • zondag 1 februari 2009
  • in
  • Categorie: ,
  • De irritaties over de pensionvergoeding van burgemeester Jaap Nawijn lopen hoog op in de Heemskerkse gemeenteraad. 
    HEEMSKERK
     
    Die irritaties richten zich met name op Heemskerk Anders. Omdat de lokale partij die woningtoelage openlijk ter discussie heeft gesteld. Fractievoorzitter Gerard Wouters werd andermaal de mantel uitgeveegd door waarnemend raadsvoorzitter Nine Severijn (PvdA). Zij sprak namens alle andere fractievoorzitters.
     
    Wouters wordt gebrek aan fatsoen verweten. Hij zou zijn vermoeden dat (door ziekte afwezige) Nawijn niet of nauwelijks woont in de door de gemeente betaalde woning eerst met hemzelf kunnen bespreken. Of zijn ongenoegen naar de raad kunnen ventileren. In plaats van een open brief naar de media te sturen. De ongenoegens zullen er niet beter op zijn geworden nu ook RTL4 Nawijn als kampioen steuntrekker onder de burgemeesters heeft gepresenteerd. Eerst in Ouder-Amstel, nu in Heemskerk.
     
    De burgemeester vangt in Heemskerk 950 euro per maand (bruto 2000 euro) als woonvergoeding omdat hij het zelf niet kan betalen. Ook in zijn vorige gemeente genoot hij een aanzienlijke financiële voordeel, berekend op 50.000 euro.
     

    0 reacties :

    Een reactie posten