Gemeente wil turbine Grote Sloot legaliseren

Datum:
  • maandag 26 januari 2009
  • in
  • Categorie: , , ,

  • Wethouder P. Morsch wil proberen tot een lijn­opstelling van turbines in die hoek van de polder te komen.


    SINT MAARTENSBRUG

    De gemeente Zijpe wil de megaturbi­ne Grote Sloot 158 legaliseren omdat ook voor het vernieuwde type een milieuvergunning on­herroepelijk is geworden. Ook is volgens het college de gewijzig­de bouwplek ’ruimtelijk vrijwel niet zichtbaar is en zorgt feitelijk alleen voor een betere positie ten opzichte van de omgeving.’

    Desondanks ondervinden bewo­ners uit de omgeving nog altijd veel hinder van de turbine en dringen bij college en milieu­dienst herhaaldelijk aan op stil­zetten en slopen van de windmo­len.

    „Ik begrijp die klachten, maar met handhaven zitten we er bovenop. Zodra er te veel her­rie is, moet de molen stoppen," vertelde wethouder B. Blonk. Voor het legaliseren moet de gemeenteraad tijdens een van de komende raadsvergaderingen een voorbereidingsbesluit ne­men.

    Allereerst wil de gemeente een risicoanalyse maken van planschade en daarover overeen­komsten aangaan.

    Ook de eigenaar van de nog kleine windmolen Grote Sloot 154 wil opschalen. „Het is niet eerlijk om de aanvrage van die man zo lang te laten wachten op iets waar hij gewoon recht op heeft," zei CDA commissielid H. Klaver onlangs nog tijdens een vergadering.

    Wethouder P. Morsch wil proberen tot een lijn­opstelling van turbines in die hoek van de polder te komen. „We hebben met de eigenaren van Grote Sloot 154 en 158 afzon­derlijk gepraat. Ze zijn wat te­rughoudend, maar ze moeten nu gezamenlijk reageren of ze een lijnopstelling willen."

     NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten