Donkere wolken boven motorcrossterrein

Datum:
  • woensdag 14 januari 2009
  • in
  • Categorie:
  • 14 januari 2009 - Wieringermeer  -  De politie­ke haalbaarheid van een onover­dekt motorcrossterrein in de Wieringermeer lijkt ver weg. 

    On­danks dat er wel een markton­derzoek komt naar zo’n faciliteit en vervolgens mogelijk een mi­lieueffectrapportage wordt op­gesteld, lijkt een meerderheid in de gemeenteraad er nu al weinig voor te voelen.
     
    Coalitiepartij PvdA liet giste­ren tijdens de vergadering van de commissie bestuur en financiĆ«n al weten niets te zien in het plan van de Noord-Hollandse Motor­sport Federatie (NHMF). De PvdA stemde alleen in met de on­derzoeken omdat ze zich daar eerder, door in te stemmen met het plan van aanpak, al toe ver­plicht had.
     
    De NHMF heeft bij de gemeente een initiatief ingediend om te komen tot een motorsport­centrum waar crossers, 4x4 off road-auto’s en karters, eventueel aangevuld met de hondenclub en mircolight aircrafts, gebruik van zouden kunnen maken. Het centrum zou maximaal 96 uur per week moeten worden ge­bruikt.
     
    De haalbaarheid van dat initiatief en een locatie daarvoor moeten volgens wethouder Jan van den Bos worden onderzocht. Aangezien dat plan onoverdekt is, zien de Christenunie OW’o4 en Progressief Wieringemeer er bij voorbaat geen heil in. 
     
    Ook de VVD heeft twijfels bij de haalbaarheid qua geluidsoverlast, en besluit pas na het onderzoek.
     
    Ook het CDA en Gemeente Belangen wachten nader onderzoek af voordat ze een standpunt innemen. 
    Bron: NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten