Weer onderzoek crosslocaties

Datum:
  • donderdag 4 september 2008
  • in
  • Categorie:
  • 4 september 2008 - Noordkop  -  De gemeen­te Wieringermeer laat opnieuw onderzoek doen naar de geluids­belasting op drie locaties waar mogelijk het motorcrossterrein gevestigd kan worden. 

    WIERINGERMEER
     
    Een soortgelijk onderzoek is al eer­der uitgevoerd, maar dat onder­zoek is niet voldoende voor de gewijzigde plannen rond het motorcrossterrein, stelt wethouder Jan van den Bos.
     
    Volgens Van den Bos is aanvul­lend onderzoek nodig omdat er eerder uit is gegaan van acht uur crossen per week. „En dat is meer geworden. Dus moet er ook - al is het maar vanwege de proce­dure - een onderzoek naar de ge­luidsbelasting komen waarbij we uitgaan van meer crossuren per week."
     
    Uit het eerdere onderzoek bleek dat het terrein op de hoek tussen de Groetweg en de Alk­maarseweg het meest geschikt zou zijn voor de vestiging van een motorcrossbaan annex ’durf-sportcentrum’. Dat laatste plan,waarbij de crossbaan gecombi­neerd werd met bijvoorbeeld een kartbaan en een slipschool, is van de baan. De investeerders die in de markt waren voor dat durf-sportcentrum zijn afgehaakt na­dat de provincie het plan lanceer­de om het circuit van Zandvoort naar Den Helder te verhuizen. Wieringermeer gaat nu alleen uit van een motorcrossbaan met mo­gelijk een circuit voor terreinwa­gens. In oktober hoopt de wet­houder met een voorstel richting de raad te komen.
     
     
    Bron: NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten