’Plannetje’ gedeputeerde funest voor motorcrossers

Datum:
  • zaterdag 20 september 2008
  • in
  • Categorie:
  • 20 september 2008 - Noordkop  -  Zandvoort wil het circuit helemaal niet kwijt, Den Helder wil het helemaal niet hebben. 

    Circuit
     
    Gedeputeerde Ton Hooi­jmaijers (VVD) heeft een mooi spelletje gespeeld rond het circuit in Zandvoort. Door te dreigen ’net verplaatsing hoopt hij nu of meer racedagen df ruimte voor woningen te krijgen. De motorcros­sers zijn echter de dupe van dat plannetje.
     
    DOOR MIKE DEUTEKOM
     
    Het circuit van Zandvoort ver­plaatsen naar Den Helder. Op­eens kwam Hooijmaijers met dat plan op de proppen. Zandvoort wil het circuit helemaal niet kwijt, Den Helder wil het helemaal niet hebben.
     
    Alleen Hooijmaijers was dus voor. Tenminste, totdat hij vori­ge week zaterdag in deze krant liet optekenen dat hij ook een voorstander is van handhaving van het circuit in Zandvoort. De gedeputeerde vond opeens dat de racebaan niet meer hoefde te verkassen, als er tenminste toe­stemming kwam om vaker ge­luid te maken op het circuit. „Zoals het nu gaat, met slechts vijf wedstrijddagen, zo kan het niet langer. Dat loopt uit op een faillissement."
     
    Het is dus de keuze tussen meer races of verhuizen. Wordt het toch dat laatste, dan kan de ge­deputeerde daar mooi een loca­tie vinden om de Randstad aan nieuwe woningen te helpen. Een win-winsituatie dus. Al met al zijn de motorcrossers de dupe van dit ballontje van Hooijmaijers.
     
    Wethouder Jan van den Bos van de Wieringer­meer had juist de investeerders bij elkaar om een compleet durfsportcentrum in de polder neer te zetten. Dat durfsport­centrum zou naast een motor­crossbaan onder meer een ver­keer(slip)school, een kartbaan en dergelijke kunnen gaan om­vatten. Een cluster van activitei­ten die bij elkaar genoeg kon­den opbrengen om bijvoorbeeld (een gedeelte van) het centrum te overkappen, wat natuurlijk scheelt in de geluidsoverlast.
     
    Maar Hooijmaijers kwam met het verhuisplan voor het circuit in de lucht en weg waren de investeerders. Die durfden hun geld niet in het Wieringermeer­plan te stoppen als er op een paar kilometer afstand een soortgelijk project tot stand kan komen. En weer is er dus ver­traging voor de motorcrossers.
     
     
    Bron: NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten