Boete na sloop van asbesthoudend dak

Datum:
  • zaterdag 13 september 2008
  • in
  • Categorie:
  • 13 september 2008 Alkmaar - Een 42-jarige inwo­ner van Tuitjenhorn is wegens het slopen van een schuurdak van asbestplaten veroordeeld tot een boete van 2400 euro.
    Dat be­drag is gelijk aan het geld dat de man uitspaarde, doordat hij het materiaal niet op de wettelijk voorgeschreven wijze had laten verwijderen en afvoeren.

     De bewoner had op de sloopaan­vraag bij de gemeente laten in­vullen dat het bij het te slopen schuurdak om asbestplaten ging. Hij kreeg toen in afwach­ting van een inventarisatierap­port van een gecertificeerd bedrijf geen vergunning.

    Deson­danks had de man de platen in januari verwijderd en laten afvoe­ren naar een stortplaats. De stort­bon meldde dat asbesthoudend materiaal was aangeleverd. Bo­vendien had een verbalisant op het terrein aan de Dorpsstraat een stukje afgebroken golfplaat gevonden dat asbest bevatte. 

    Tijdens de zitting bij de econo­mische politierechter ontkende de Tuitjenhorner. Hij zei dat de sloopaanvraag verkeerd was in­gevuld. Zijn vader had het as­bestdak jaren geleden al laten verwijderen. Bij een inzame­lingsactie waren de platen ver­volgens ingeleverd. Een bon voor het materiaal voor het daarna aangebrachte, nieuwe asbest­vrije dak kon hij helaas niet over­handigen. De man ging na het vonnis onmiddellijk in hoger be­roep.

     Bron: NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten