Om tafel voor nieuwe windturbine(s) Zijpe

Datum:
  • vrijdag 22 augustus 2008
  • in
  • Categorie: , , ,

  • Wethouder P. Morsch van Zijpe wil met betrokkenen om tafel over de vervanging van de kleine windmolen Grote Sloot 154 door een grotere nieuwe windturbine.



    De vraag is of er ter plekke een nieuwe turbine moet komen, of dat er een stuk verder, in een lijnopstelling, drie grotere turbines moeten komen waarvan dan ook de megaturbine Grote Sloot 158 deel uitmaakt.

    Voor de vervanging van Grote Sloot 154 zijn alle vergunningen rond. Er ligt een plan voor een nieuwe, die kleiner wordt dan zijn buurman op nummer 158. De aanvraag voldoet aan alle wet­telijke vereisten, waarna de ge­meente de planologische mede­werking moet verlenen.

    Wet­houder B. Blonk wil eerst een brede discussie over energiebe­leid in de gemeente. Maar de raad Zijpe heeft indertijd gezegd dat opschaling van molen 154 moet kunnen. Wethouder Morsch: „Ik wil met de betrokke­nen, Gerard en Bernard Schuijt, om tafel om te praten over een lijnopstelling van drie molens verder weg van de huizen. Dat betekent ook dat de grote wind molen 158 verplaatst moet worden," aldus Morsch. De turbines komen dan weliswaar verder weg van de bebouwing aan de Grote Sloot, maar dichter bij de Westfriese Omringdijk.

    0 reacties :

    Een reactie posten