Kooyhaven vanavond in Polderse raad

Datum:
  • maandag 25 augustus 2008
  • in
  • Categorie:
  • 25 augustus 2008

     Anna Paulowna - In het ge­meentehuis van Anna Paulowna wordt vanavond gesproken over Kooyhaven oftewel het Regio­naal Havengebonden Bedrijventerrein.


     Bedoeling is dat de gemeente­raad vanavond de richtlijnen voor de MER (Milieueffectrap­portage) vaststelt. Ook moet het voorbereidingsbesluit worden genomen. Daarin staat te lezen voor welk gebied een herziening op het bestemmingsplan ’lande­lijk Gebied 1992’ wordt voorbe­reid. Gedurende de looptijd van het voorbereidingsbesluit (één jaar) wordt verder onderzoek en nadere uitwerkingen gedaan. Het Polderse college heeft daarvoor tevens een aantal rand­voorwaarden voorgesteld. Eén van die voorwaarden is dat de to­tale financiering van het plan moet zijn afgedekt in een pri­vaatrechtelijke overeenkomst voor het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Burgemeester en wethouders verwachten even­eens dat binnen een jaar een ont­werpbestemmingsplan ter inzage gelegd kan worden.

     De startnotitie heeft van 29 mei tot 9 juli ter inzage gelegen. De commissie voor de mer(pro­cedure) heeft een advies voor de richtlijnen uitgebracht. De in­spraakreacties en de startnotitie zijn hierbij betrokken. Het resul­taat daarvan wordt aangeboden als de richtlijn voor het MER.

     Bron: NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten